Η Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας για το αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Η δημόσια παιδεία είναι στο κόκκινο»

Με αφορμή το αυριανό πανθεσσαλικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, η περιφερειακή παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κατάσταση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έχει φτάσει στο απροχώρητο : Καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, αλλά και ΤΕΙ και Πανεπιστημιακών Τμημάτων, οικονομική ασφυξία, ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, μαθητές και φοιτητές που πεινούν ή κρυώνουν και εκπαιδευτικοί που προσπαθούν μέσα στις αντιξοότητες να προσφέρουν όσα μπορούν, τη στιγμή που και οι ίδιοι πλήττονται βάναυσα από την κυβερνητική πολιτική. Οι εικόνες ντροπής που πρόσφατα είδαμε και στην περιοχή μας επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι η δημόσια παιδεία είναι «στο κόκκινο».

Ακόμα και οι πανηγυρισμοί για δήθεν διάσωση του ΤΕΙ Λάρισας είναι κάλπικοι, αφού το σχέδιο «Αθηνά» δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, αφού εντάσσεται στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Η αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας φουντώνει και το στοίχημα είναι η ενοποίηση και η ενδυνάμωση των αγώνων. Στην κατεύθυνση αυτή είναι θετική η πρωτοβουλία για το αυριανό πανθεσσαλικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, γι’ αυτό και από την πλευρά μας το στηρίζουμε και καλούμε όλους τους Θεσσαλούς – εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές και γονείς – να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει