Η Ρ. Ζήση για το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων Θεσσαλίας

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Ροδούλα Ζήση κατέθεσε αναφορά προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επιστολή του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν στη διαδικασία κατανομής βιοντίζελ λόγω των ενεργειακών καλλιεργειών με απρόβλεπτες συνέπειες σε εταιρείες παραγωγούς βιοντίζελ.

Η διαδικασία αυτή αναστέλλει τις συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και απειλεί ένα πολύ σημαντικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, αυτόν των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με την αναφορά ζητείται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να προβεί στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες για τη δημιουργία ενός υγιούς πλαισίου λειτουργίας του κλάδου, επιδίωξη άλλωστε που χρειάζεται να επιχειρείται και για το σύνολο των δραστηριοτήτων στη χώρα μας.

Προς το σκοπό αυτό κατατέθηκε και σχετική πρόταση για τη βελτίωση του υπάρχοντος συστήματος κατανομής, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το όφελος και την ομαλή λειτουργία όλων των μονάδων παραγωγής βιοντίζελ όσο και το όφελος προς το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει