Η υφυπουργός Παιδείας απάντησε στη Ρ. Ζήση για τη 2η γλώσσα σε δημοτικά και γυμνάσια

Η Υφυπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Χριστοφιλοπούλου, απάντησε σε αναφορά της βουλευτού Μαγνησίας και Αντιπροέδρου της Βουλής, κας Ροδούλας Ζήση, σχετικά με τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας σε δημοτικά και γυμνάσια, κάνοντας γνωστά τα εξής:

«Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2011-2012 η δεύτερη ξένη γλώσσα που θα διδάσκεται σε 6/θέσια και άνω δημοτικά σχολεία, καθώς κα σε σχολεία με Ε.Α.Ε.Π. θα είναι μόνο μια, Γαλλική ή Γερμανική. Για τη διευκόλυνση των μαθητών που θα φοιτήσουν στο σχολικό έτος 2011-2012 στη ΣΤ’ τάξη του δημοτικού σχολείου θα διδαχθούν και στην τάξη αυτή τη δεύτερη ξένη γλώσσα που είχαν διδαχθεί στην Έ τάξη.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου θα διδάσκονται ως β΄ ξένη γλώσσα τη Γαλλική ή τη Γερμανική ή την Ιταλική ή την Ισπανική. Οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του γυμνασίου του σχολικού έτους 2011-2012 θα συνεχίσουν να διδάσκονται τη γλώσσα που έχουν διδαχθεί κατά το σχολικό έτος 2010-2011. Εφόσον δε δημιουργηθούν τμήματα για τους μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του γυμνασίου του σχολικού έτους 2011-2012, οι μαθητές έχουν τις εξής δυνατότητες: α) ή να ισχύσει το Π.Δ. 188/1985 (παρ. 1, άρθρο 2), β) ή μετεγγραφή του μαθητή σε όμορο γυμνάσιο που θα διδάσκεται η ίδια γλώσσα που διδασκόταν ο μαθητής».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει