Θετικές προοπτικές για νέα έργα για το Δήμο Αλμυρού

Θετικές διαμορφώνονται οι προοπτικές για την έγκριση τριών σημαντικών έργων που αφορούν στο Δήμο Αλμυρού και στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πολεοδομική και κτιριακή αναβάθμιση.

Ειδικότερα όπως προκύπτει μετά από συνεργασία του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστα Καρτάλη και του Δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου με τους αρμόδιους φορείς, σε θετική πορεία βρίσκεται η αξιολόγηση του έργου της διαχείρισης των λυμάτων (δίκτυα αποχέτευσης) στη Σούρπη – Αγία Τριάδα, ενώ εξετάζεται και το αντίστοιχο έργο στην Αμαλιάπολη. Σε θετική πορεία είναι επίσης οι παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας σε σχολεία και δημόσια κτίρια του Δήμου Αλμυρού αλλά και το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Αλμυρού.

Για τα έργα αυτά έχουν κατατεθεί προτάσεις και μελέτες στο ΥΠΕΚΑ από το Δήμο Αλμυρού και έχουν προηγηθεί εντατικές συσκέψεις με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο ΥΠΕΚΑ αλλά και στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για την αποσαφήνιση τεχνικών θεμάτων. Όπως σημειώνει ο Κ. Καρτάλης «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Δήμος Αλμυρού είχε προετοιμάσει με επάρκεια τις αναγκαίες μελέτες και έτσι ενισχύονται σημαντικά οι προοπτικές ένταξης και χρηματοδότησης των προτάσεων του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει