"Ιδιαίτερη ευαισθησία σε όσους πλήττονται από την κρίση"

Ο σχεδιασμός δράσης της Δημοτικής Αρχής για το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την προώθηση σειράς θεμάτων μείζονος σημασίας για τη λειτουργία του Δήμου και της πόλης, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, το βράδυ της Δευτέρας, στο πρώην Δημαρχείο Αισωνίας.

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε την ανάγκη κινητοποίησης όλων των δυνάμεων, ώστε μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, που συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με την ολοκλήρωση της οργανωτικής ανασυγκρότησης του Δήμου, να επιταχυνθεί η παραγωγή του δημοτικού έργου.

«Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματός μας δυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τους δεσμούς μας με την τοπική κοινωνία και δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε κείνες τις κοινωνικές κατηγορίες που κατεξοχήν πλήττονται από την οικονομική κρίση», ανέφερε ο χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων το δυσμενές πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον της χώρας, το οποίο σε κάθε περίπτωση επηρεάζει τη λειτουργία του Δήμου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να εισαχθούν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο δυο μεγάλα πακέτα θεμάτων. Το πρώτο αφορά θέματα της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και συγκεκριμένα την τελική γνωμοδότηση του Δ.Σ. Βόλου για το Ρυθμιστικό, που θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των Βουλευτών του Νομού και Δημάρχων της περιοχής. Στο ίδιο πακέτο περιλαμβάνονται επίσης τα θέματα που αφορούν:

α) τη Β΄ φάση Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βόλου,

β) την τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί της πρότασης της Δημοτικής Αρχής για το Κυκλοφοριακό και

γ) την τελική γνωμοδότηση επί της Κανονιστικής Απόφασης για τους κοινόχρηστους χώρους. Όπως είναι γνωστό, για τα δυο τελευταία θέματα προηγήθηκε ευρύτατη κοινωνική διαβούλευση η οποία έχει ολοκληρωθεί.

Το δεύτερο πακέτο θεμάτων, που θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στον Σεπτέμβριο, αφορά τους ισολογισμούς του έτους 2010 των 8 συνενωθέντων Δήμων και της Κοινότητας Μακρινίτσας, καθώς και τον ισολογισμό εκκίνησης του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Μιλώντας στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ο κ. Σκοτινιώτης προχώρησε σε σύντομο απολογισμό της προσπάθειας οργανωτικής ανασυγκρότησης του Δήμου, που υλοποιήθηκε μεθοδικά όλο το προηγούμενο διάστημα, επισημαίνοντας ότι σύντομα αναμένεται η έγκριση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ώστε αμέσως μετά να προχωρήσει η συγκρότηση των Διευθύνσεων και να μπορέσει να λειτουργήσει το νέο μοντέλο του Δήμου. Ταυτόχρονα, προωθούνται οι διαδικασίες εκπόνησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του ΔΟΕΠΑΠ και της ΔΕΥΑΜΒ.

Ο κ. Σκοτινιώτης πρόσθεσε ότι πρέπει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η εκπόνηση του τριετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου, ενώ έδωσε έμφαση στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας. Όσον αφορά το πρώτο, αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας η οποία θα επεξεργαστεί συγκεκριμένη πρόταση, ενώ για το δεύτερο συμφωνήθηκε να γίνει εντοπισμός και καταγραφή των ακινήτων που προσφέρονται για αξιοποίηση, προκειμένου να χαραχθεί συγκεκριμένο σχέδιο για το καθένα από αυτά.

Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την αξιοποίηση των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, την ετοιμότητα του Δήμου να αξιοποιήσει πιθανό πρόγραμμα αυτεπιστασίας, την προετοιμασία των υπηρεσιών ενόψει αναθεώρησης του ΕΣΠΑ και τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής στον τομέα του τουρισμού και της προώθησης των διεθνών σχέσεων.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην προβολή του δημοτικού έργου, ο Π. Σκοτινιώτης επανέλαβε την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής, που εφαρμόζει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, για υγιείς, διαφανείς και ισότιμες σχέσεις με όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει