Ιδιώτης «έχτισε» μονοπάτι στο Πήλιο!

Το μοναδικό μονοπάτι που συνδέει τις περιοχές Τσαγκαράδα-Νταμούχαρη-Παπά Νερό «χτίστηκε» από ιδιώτη! Πρόκειται για χαρακτηρισμένη περηπατητική διαδρομή με Προεδρικό Διάταγμα ενώ κάτοικοι, πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κ. Λεβέντης κάνουν λόγο για «πλήρη ανοχή και αδιαφορία» της Δημοτικής αρχής.

Εμφανής καταπάτηση από ιδιώτη παρατηρείται στο Δήμο Μουρεσίου-Ζαγοράς. Συγκεκριμένα ο προαναφερόμενος έκοψε στα δύο το μονοπάτι που συνδέει τις περιοχές Τσαγκαράδα-Νταμούχαρη-Παπά Νερό χτίζοντας αυθαίρετα στη μέση του μονοπατιού ώστε να προσαρτήσει στο κτήμα του το συγκεκριμένο κομμάτι για την ανέγερση εξοχικής κατοικίας.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις των κατοίκων – παραθεριστών η Δημοτική Αρχή κωφεύει και «παρά τα παράπονα και τις μεμονωμένες κινητοποιήσεις των κατοίκων το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο φαίνεται να παρουσιάζει στοιχειώδες ενδιαφέρον χωρίς ουσιαστική νομική ή επεμβατική κίνηση».

Την ίδια στιγμή η καταπάτηση ενώ έχει καταγγελθεί από τον Ιανουάριο από το Τοπικό Συμβούλιο Μουρεσίου στο Δήμο ο τελευταίος έμεινε άπραγος.

Στη συνέχεια ένας άλλος ιδιώτης που εξυπηρετούνταν από το μονοπάτι, έχει ξενώνα κοντά και τον βολεύει η διέλευση του από εκεί, αναγκάστηκε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του ιδιώτη που έχει κάνει την καταπάτηση ωστόσο η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε εναντίον του με αποτέλεσμα από τότε μέχρι και σήμερα ο ιδιώτης-καταπατητής όχι μόνο να έχει χτίσει αλλά να έχει κλείσει όλο το δρόμο.

Ερωτηθείς για το θέμα ο Κώστας Λεβέντης κάνει λόγο για «ένα Δήμο που παρακολουθεί από απόσταση αδιαφορώντας για την καταπάτηση, αδιαφορώντας για την προστασία και προάσπιση τόσο της δημοτικής έκτασης, όσο και του φυσικού – παραδοσιακού κάλους της περιοχής κλείνοντας τα μάτια στην επεκτατική παράνομη συμπεριφορά του ιδιώτη».

Τέλος μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου κ. Μαμούρης έστειλε έγγραφο στη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου με το οποίο την καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνη για τη ζημία του Δήμου και την αυθαιρεσία του ιδιώτη.

πηγή: Ταχυδρόμος , newsbeast.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει