Κάλεσμα ΠΑΜΕ Μαγνησίας για συγκέντρωση την Δευτέρα έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες, γυναίκες των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Τώρα, να οργανώσουν άμεσα αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να σταματήσουμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα που αποφάσισε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τη πρόσφατη ψήφιση του σχετικού νόμου.

Όλοι τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη, στις 9 π.μ. έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ στον ΟΣΕ!

Να ακυρώσουμε το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (Πρώην ΙΚΑ).

Η κυβέρνηση λέει ότι θα είναι προσωρινό το κλείσιμο, αλλά καμιά αρρώστια δεν περιμένει προσωρινά, πότε να ξαναξεκινήσουνε την λειτουργία τους τα πολυιατρεία. Στην πόλη μας θέλουν να ξεκάνουν τελείως με τα ιατρεία που απέμειναν μετά το ξήλωμα που έχουν προχωρήσει εδώ και καιρό. Τα ίδια μέτρα παίρνονται και στο Νοσοκομείου που από τη μια μετράει πλεονάσματα και από την άλλη ο λαός μετράει νεκρούς. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για μακροχρόνιο σχεδιασμό και όχι για μια μόνο απόφαση. Σχεδιασμός που υπηρετεί την ιδιωτικοποίηση της υγείας, τη μετατροπή της σε εμπόρευμα με βάση τις στρατηγικές της Ε.Ε. που στόχο έχουν να δώσουν αέρα στην κερδοφορία των μεγάλων πολυεθνικών στο χώρο. Αυτή είναι η ανάπτυξη της Ε.Ε. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία στην οποία συμφωνούν όλα τα κόμματα της Ε.Ε.

Οι τσέπες μας είναι άδειες για να τρέχουμε να βρούμε γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα και να πληρώνουμε ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση 10€.Δεν αντέχουμε την ταλαιπωρία να τρέχουμε να βρούμε ποιος συμβεβλημένος γιατρός δεν θα έχει συμπληρώσει το πλαφόν των 400 επισκέψεων το μήνα για να μας δεχτεί να τον επισκεφτούμε.

Δεν αντέχει να περιμένει ο άρρωστος να τον δεί ο γιατρός μετά από ένα μήνα και βάλε και να εξαναγκάζεται να πληρώνει την επίσκεψη από τη τσέπη του. Δεν αντέχουμε να ψάχνουμε να βρούμε γιατρό που δεν έχει πιάσει το μηνιαίο πλαφόν στη συνταγογράφιση των φαρμάκων για να μπορεί να συνταγογραφήσει.

Απαιτούμε τώρα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Να σταματήσει η διαθεσιμότητα των γιατρών και των άλλων εργαζομένων.

Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων.

Όλα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ να εξοπλιστούν πλήρως με σύγχρονα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά και να λειτουργήσουν 24 ώρες το 24ωρο ως αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα υγείας με έμφαση της λειτουργίας τους στη πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωσης των ασθενειών.

Να καταργηθούν τα πλαφόν στη συνταγογράφηση γιατί σε τελευταία ανάλυση εμείς πληρώνουμε τη «νύφη».

Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει