Κάλυψη και των τελευταίων κένων στη μετακίνηση των μαθητών

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Αργύρη Κοπάνα και της Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Ελένης Λαίτσου

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την αντιμετώπιση και την διευθέτηση των τελευταίων δυσλειτουργιών όσον αφορά τη μεταφορά των μαθητών, με στόχο την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων και την απρόσκοπτη μετάβαση των μαθητών στα σχολεία.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Αργύρη Κοπάνα και της Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Ελένης Λαίτσου, παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων κκ Μπατζιάκα και Χρισταντώνη, του Προέδρου του Τ.Σ Περιβλέπτου κ.Γάτου, του μέλους του Τ.Σ Κερασιάς κ. Κατσίκα καθώς και εκπροσώπων γονέων μαθητών, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη στο γραφείο του στο κτήριο της Π.Ε Μαγνησίας. Συζητήθηκε η μετακίνηση των μαθητών προς το Δημοτικό Σχολείο των Καναλίων αλλά και προς το Δημοτικό Αερινού.

Μετά την διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων συμφώνησαν όλοι η μεταφορά των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στη διαδρομή από Κερασιά προς Κανάλια, να πραγματοποιηθεί από μισθωμένο όχημα του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας. Το ίδιο θα συμβεί με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αερινού στη διαδρομή από Αργιθέα- Αγ. Δημήτριο-Περίβλεπτο -Κοκκίνα- Ελευθεροχώρι προς Αερινό, ενώ τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Περιβλέπτου θα μεταφερθούν με ταξί όπως συνέβαινε και πέρσι. Μετά από συνεννόηση με το ΚΤΕΛ Μαγνησίας τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά αύριο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας ανέφερε ότι:«σε απόλυτη συνεργασία με τους Δήμους, σε συνεννόηση με τους γονείς και με τη σημαντική βοήθεια των υπηρεσιακών παραγόντων, επεμβαίνουμε όπου ανακύπτει ζήτημα και δίνουμε λύσεις. Κινούμαστε μέσα στα στενά πλαίσια της ΚΥΑ και σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου. Έχει σταλεί έγγραφο στους Δήμους, με το οποίο ζητάμε να μας γνωστοποιήσουν εγγράφως τυχόν αλλαγές, που πρέπει να επέλθουν σε σχέση με τα δρομολόγια βάση καινούργιων στοιχείων και τον ακριβή αριθμό των μαθητών, έτσι ώστε να καλυφθεί και το παραμικρό κενό. Γενικά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ενώ έχει καλυφθεί χωρίς κανένα πρόβλημα η μετακίνηση των μαθητών στα ειδικά σχολεία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει