ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ και ΣΟΚΑΡΟΥΝ οι Βολιώτες μαθητές μπροστά στην κάμερα του e-Volos.gr

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 6 VIDEOS

ΠΟΙΟΙ «έσπασαν» κατάληψη σε σχολείο του Βόλου με την χρήση τροχού, εκβιάζοντας και απειλώντας τους μαθητές;

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ χαρακτηρίζουν «λύκους» τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους «αποβράσματα», «ρουφιάνους» και «μαλάκες»…

Μνήμες του παρελθόντος ξυπνούν οι καταγγελίες μαθητών των 2ου και 8ου Λυκείων Βόλου, τα οποία συστεγάζονται και χθες το πρωί κάποιοι προσπάθησαν να διακόψουν με βίαιο τρόπο την μαθητική κατάληψη του ενός εκ των δύο εκπαιδευτηρίων.

Μιλώντας στην κάμερα του e-Volos.gr, οι μαθητές αποκαλύπτουν ότι κάποιοι, αφού τους εκβίασαν και τους απείλησαν, προκειμένου να λήξουν την κατάληψη και αφού αρνήθηκαν, με την χρήση τροχού, έσπασαν τις αλυσίδες και μπούκαραν στο εκπαιδευτήριο ως άλλοι νικητές, καταπατώντας κατάφορα το δικαίωμά τους στην διαμαρτυρία έναντι της κυβερνητικής αδιαφορίας προς τα προβλήματά τους.

Η καταγγελία του μαθητή, ο οποίος μας ζήτησε να μην δείξουμε το πρόσωπό του, για τους δικούς του σεβαστούς λόγους, είναι ενδεικτική:

Στο ίδιο μήκος όμως κινείται και η μαθήτρια, η οποία δεν διστάζει, χρησιμοποιώντας μάλιστα συγκεκριμένα επιχειρήματα, να κριτικάρει και την κυβερνητική πολιτική, αλλά και να ξεδιπλώσει τα συναισθήματά της:

Όπως παρατηρείτε, οι μαθητές ένιωσαν την ανάγκη να εκφράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα σχολεία, αναφερόμενοι στην πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, μην κρύβοντας την απαξιώσή τους για το εκπαιδευτικό σύστημα.

Τα αιτήματά τους είναι συγκεκριμένα και αστεία, ναι, είναι αστεία και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα το υπουργείο και την κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Αυτό τουλάχιστον αντιλαμβάνεται κανείς, ακούγοντας τους μαθητές και του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, τις φωνές των οποίων επίσης κατέγραψε η κάμερα του e-Volos.gr. Δηλώνουν, αν είναι δυνατόν, ότι κάνουν μαθήματα στο αμφιθέατρο:

Στο στόχαστρό τους δύο συγκεκριμένοι κλάδοι, αυτός των πολιτικών, που χαρακτηρίζουν «λύκους» και αυτός των δημοσιογράφων, τους οποίους χαρακτηρίζουν «αποβράσματα», «ρουφιάνους» και «μαλάκες»:

Τελικά μετά τις απαράδεκτες πιέσεις οι μαθητές έληξαν τις καταλήψεις, με έξαιρεση αυτήν του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, του οποίου οι μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Υ.Γ.: Το e-Volos.gr, επειδή θεωρούμε χρέος μας, πρωτίστως όμως ευθύνη μας απέναντι στη νέα γενια, να δυναμώνουμε την φωνή και τις αντι-δράσεις της, καλεί τους μαθητές και τα Συμβουλία τους, σε έναν καθημερινό ανοιχτό διάλογο, μέσα από τις ηλεκτρονικές μας σελίδες.

Το e-mail μας είναι το [email protected]… ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…!!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει