Καταδικασμένος υπάλληλος λαμβάνει αποφάσεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Ακόμη και δικαστικές αποφάσεις, δεν λαμβάνονται υπόψη στο Νοσοκομείο Τρικάλων, καθώς μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος των 5 μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Υπαλλήλων του Νοσοκομείου Τρικάλων «για παράβαση καθήκοντος από κοινού με σκοπό να προσπορίσουν παράνομη ωφέλεια σε κάποιον και να βλάψουν κάποιον άλλο», όπως είχε αποκαλύψει το trikalanews.gr.

Συγκεκριμένα, οι 5 ως μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Τρικάλων, καταδικάστηκαν πρωτόδικα ότι «με πρόθεση και από κοινού παρέβησαν τα καθήκοντα τους», εμποδίζοντας μετάταξη υπαλλήλου για να μετατάξουν άλλη.

Η ποινή ήταν φυλάκιση 1 έτους για τον καθένα με αναστολή επί 3 έτη, με τους κατηγορούμενους να ασκούν έφεση.

Όμως, από την ισχύουσα νομοθεσία όπως προκύπτει και από έγγραφο για την υπόθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή προς την Εισαγγελία Τρικάλων, από την στιγμή που υπήρχε δικαστική υπόθεση, οι κατηγορούμενοι, έπρεπε με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, να τεθούν σε δυνητική αργία και από την στιγμή της καταδικαστικής απόφασης, να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη που θα τους έθετε σε αργία και στην περίπτωση τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης σε απόλυση.

Όμως, παρά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, παραμένει στην θέση της η υπάλληλος που όπως έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, ότι μετατάχθηκε παράνομα ενώ από τα καταδικασθέντα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, 4 συνταξιοδοτήθηκαν, αλλά ένας, συνεχίζει να λαμβάνει αποφάσεις, με σοβαρές ευθύνες της Διοίκησης του Νοσοκομείου που δεν εφαρμόζει τους Νόμους…

Είναι άξιο απορίας, πως είναι δυνατόν να παραμένει στην θέση του ο συγκεκριμένος υπάλληλος και να αποφασίζει για συναδέλφους του, όταν με την πρωτόδικη απόφαση προέβη σε παράνομη απόφαση που αδίκησε με πρόθεση συνάδελφο του…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει