Κατακυρώθηκε και το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου της Σκιάθου

Τί δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος της εργολαβίας που αφορά τα έργα επέκτασης του αεροδρομίου της Σκιάθου. Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την «Επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών και νέου συνδετήριου τροχοδρόμου στον κρατικό αερολιμένα Σκιάθου», συνολικού προϋπολογισμού 19.689.943,89 ευρώ.

Ανάδοχος είναι η εταιρία «PRISMA ΔΟΜΗ», με ποσοστό έκπτωσης 38,8%. Το έργο είχε ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «04 Δ. Αεροπορικές Μεταφορές – Αεροδρόμια Περιφερειών Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και φορέας διαχείρισης είναι η ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος.

Αντικείμενο του έργου είναι: Επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών διαστάσεων 300μ Χ 120μ = 36.000 μ2., Ανακατασκευή υφιστάμενου συνδετηρίου τροχοδρόμου 70μ και κατασκευή νέου τροχοδρόμου 70μ (Συνολικό μήκος 140μ), επέκταση του διαδρόμου προς βορρά κατά 110μ., Εσωτερική υπηρεσιακή οδός 530μ, Αποκατάσταση του θιγόμενου οδικού δικτύου της περιοχής με σήμανση έργων συνολικού μήκους 1.545μ, Υδραυλικά έργα, Τεχνικά έργα, Έργα αποκατάστασης ανενεργού λατομείου, Η/Μ εργασίες, Έργα πρασίνου.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει το αεροδρόμιο της Σκιάθου και την ευρύτερη τουριστική δραστηριότητα της περιοχής. Είναι ένα έργο πρώτης προτεραιότητας για το νησί και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, γιατί εκτελείται άλλο ένα μεγάλο έργο στην Περιφέρεια, που θα δώσει λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, καθιστώντας το πλέον σύγχρονο και λειτουργικό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει