Κ. Αγοραστός: «Δίκαιες αποζημιώσεις σε κάθε παραγωγό»

Tην περιοχή της Ελασσόνας και συγκεκριμένα το Μεσοχώρι, το Αμούρι, τον Ευαγγελισμό, το Πραιτώρι και το Βλαχογιάννι, που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση των τελευταίων 24ωρων επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, δημοτικούς συμβούλους της Ελασσόνας και το στέλεχος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτριο Σταυρίδη.

Ο κ. Αγοραστός ενημερώθηκε από πολλούς παραγωγούς που τον ανέμεναν για το μέγεθος και την έκταση των ζημιών σε καλλιέργειες καπνού, καλαμποκιού, αχλαδιού και ροδάκινου.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε από τα στελέχη του ΕΛΓΑ να μεταβούν επί τόπου τη Δευτέρα το πρωί και να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών ώστε να ενημερωθεί άμεσα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

«Η θέση της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ξεκάθαρη: Δίκαιες αποζημιώσεις σε κάθε παραγωγό ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη θέση του για αλλαγή του νέου νόμου για τον ΕΛΓΑ στην κατεύθυνση ο οργανισμός να επιτελεί τον κοινωνικό του ρόλο, γεγονός που όπως είπε «είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ».

Σημειώνεται ότι παραγωγοί ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλαριώτου για την άμεση ανταπόκρισή τους δηλώνοντας ότι προσβλέπουν στην συμπαράσταση της αιρετής Περιφέρειας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει