Κ. Αγοραστός: «Ελπίζουμε σ’ ένα θαύμα» – Τίτλοι τέλους για την ΚΟΝΤΙ

Τι δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στο e-Volos.gr για την ΚΟΝΤΙ και την συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της τριμερούς συνάντησης υπό τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κουτσούκο με θέμα τη βιωσιμότητα της ΚΟΝΤΙ που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας.

Σε επικοινωνία που είχε το e-Volos.gr με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό ο οποίος ήταν παρών στη σύσκεψη, τα νέα που μας μετέφερε δεν ήταν καθόλου αισιόδοξα για το μέλλον του εργοστασίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μας δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «παρ’ όλη την πίεση που ασκείται στην εταιρία, τόσο από την Περιφέρεια όσο και από πλευράς Υπουργείου Εργασίας, οι εκπρόσωποι της εταιρίας είναι ανένδοτοι στην απόφασή τους για κλείσιμό της».

Χαρακτηριστικά, η αδιαλλαξία των εκπροσώπων της ΚΟΝΤΙ εξόργισε τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κουτσούκο, ο οποίος προσπάθησε να τους στείλει ένα μήνυμα, λέγοντάς τους πως η εμπειρία του έχει δείξει πως όποιος δεν σέβεται τους εργαζόμενους δεν ξεμπλέκει εύκολα…

Παρόλη την αρνητική στάση των εκπροσώπων της ΚΟΝΤΙ, ο κ. Αγοραστός δήλωσε πως θα γίνει μία τελευταία προσπάθεια μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών να πιεστεί η μητρική εταιρία ώστε να αναιρέσει την καταδικαστική για τους εργαζόμενους και για τον τόπο, απόφαση. «Ελπίζουμε σ’ ένα θαύμα πλέον» συμπλήρωσε…

Συνεχίζοντας ο κ. Αγοραστός δήλωσε σχετικά με τις διαβεβαιώσεις των διοικούντων της ΚΟΝΤΙ λίγο καιρό πριν: «Θα πρέπει να θυμίσουμε πως 5 μήνες πριν, η εταιρία, μας διαβεβαίωνε πως οι απολύσεις που έκανε και οι οικειοθελής αποχωρήσεις που πρότεινε στους υπαλλήλους δεν είχαν σκοπό την οριστική παύση της λειτουργίας της, παρά μόνο την εξυγίανσή της. Έτσι από τους 200 εργαζόμενους είχε κρατήσει μόνο τους 81….»

Βέβαια, όπως μας τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει και η κυβέρνηση να δείξει μία σταθερότητα και μία αποφασιστικότητα ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για τους ξένους και ντόπιους επιχειρηματίες, όπου όχι απλά να σκέφτονται αν θα κρατήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα αλλά και να προσελκύσουν και νέες.

Τέλος, στην Συνάντηση των Περιφερειαρχών που έγινε σήμερα το πρωί στην Αθήνα, αφού ορίστηκαν οι ημερομηνίες εκλογής συνολικών Π. Σ., υπήρξαν «φωνές» οι οποίες έθεσαν ζήτημα να μεταφερθούν οι διαδικασίες πρόσληψης συμβασιούχων υπαλλήλων από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στις Περιφέρειες.

Να σημειώσουμε πως η πρόταση έτυχε θερμής υποδοχής και αναμένονται εξελίξεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει