Κ. Αγοραστός: «Λύση σε σοβαρό πρόβλημα των κατοίκων της Λίμνης Πλασ

Υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Έργα Ύδρευσης Καλυβίων Πεζούλας-Πεζούλας-Νεράιδας-Νεοχωρίου του Δ. Νεβρόπολης Αγράφων

«Δίνεται λύση σ’ ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί πολλά χρόνια τους κατοίκους των παραλίμνιων οικισμών της Λίμνης Πλαστήρα» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου «Έργα Ύδρευσης Καλυβίων Πεζούλας-Πεζούλας-Νεράιδας-Νεοχωρίου του Δ. Νεβρόπολης Αγράφων» με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας κ. Χρ. Κατσιάβα παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου και της Διευθύντριας Τεχνικών Έργων κ. Μαρίας Τσέλιου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός επεσήμανε: «Με τα έργα αυτά θα καταστεί εφικτή η απρόσκοπτη υδροδότηση των παραλίμνιων οικισμών ενώ παράλληλα θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών στους παραθεριστές που επισκέπτονται την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, η οποία αποτελεί τον ισχυρότερο τουριστικό προορισμό στον νομό Καρδίτσας. Οι αγωγοί του κλάδου αυτού έχουν σχεδιαστεί ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των οικισμών για την επόμενη 40ετία».

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό μελέτης 1.870.000 €. Για την υλοποίηση του έργου υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της πρώην Ν.Α. Καρδίτσας και του πρ. Δήμου Νεβρόπολης Αγράφων. Φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Κύριος του Έργου ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα.

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η κατασκευή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των οικισμών Νεοχωρίου, Νεράιδας. Πεζούλας και Καλυβίων Πεζούλας του πρ. Δήμου Νεβρόπολης – Αγράφων από την Λίμνη Πλαστήρα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
-την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους 10.960 μ., το μεγαλύτερο τμήμα με σωλήνες πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας (HDPE) και το υπόλοιπο με ελατό χυτοσίδηρο (ductile iron)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει