Κ. Αγοραστός: «Λύση στα προβλήματα προσβασιμότητας των απορριμματοφόρων οχημάτων στο Σ.Μ.Α. Πύλης»

Λύση στα προβλήματα της προσβασιμότητας των απορριμματοφόρων οχημάτων στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Πύλης που εξυπηρετεί σημαντικό μέρος περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας, δίνει η απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού να εντάξει στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας και ειδικότερα στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία», την πράξη με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Μ.Α. ΠΥΛΗΣ ΑΠΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΥΛΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ-ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟΥ», προϋπολογισμού 2.830.000,00 ευρώ, με Δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αναλυτικότερα:

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης προς τον Σ.Μ.Α. Πύλης, από τον οικισμό Πύλης μέχρι την επαρχιακή οδό Μουζακίου – Παλαιομονάστηρου, συνολικού μήκους 3.500,00μ. περίπου, καθώς και την κατασκευή ισόπεδου κόμβου επί της επαρχιακής οδού Παλαιομονάστηρου – Μουζακίου.

Η εφαρμοστέα τυπική διατομή έχει καθοριστεί να έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3.25μ. έκαστη, με έρεισμα 1.25 μ. σε κάθε πλευρά του δρόμου.

Επιπλέον, πρόκειται να τοποθετηθεί μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας στις θέσεις όπου απαιτείται και να γίνουν εργασίες σήμανσης και διαγράμμισης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει