Κ. Αγοραστός: «ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις σχολείων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών»

-Συναντήθηκε με μαθητές και γονείς από το δημοτικό σχολείο του Οικισμού «Αμπέλια» Βερδικούσιας

Το κατηγορηματικό «όχι» της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις συγχωνεύσεις σχολείων χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των γονέων και της τοπικής κοινωνίας επανέλαβε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στους μαθητές και γονείς από το δημοτικό σχολείο του Οικισμού «Αμπέλια» Βερδικούσιας.

Ο κ. Κ. Αγοραστός έγινε κοινωνός της απόλυτης αντίθεσής τους στην προωθούμενη κατάργηση του σχολείου τους, καθώς το τριθέσιο δημοτικό σχολείο του οικισμού «Αμπέλια» μεταφέρεται, κίνηση που σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους γονείς «υποβαθμίζει την παρεχόμενη παιδεία προς τους 40 μαθητές του χωριού και λόγω των μεγάλων αποστάσεων θα τους ταλαιπωρήσει αφάνταστα».

«Δεν πρέπει στο βωμό οποιασδήποτε οικονομίας κλίμακας, να απολέσουμε ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που είχαμε μέχρι σήμερα, την παιδεία. Σε ζητήματα που θίγουν την ελληνική κοινωνία και την ελληνική ύπαιθρο είμαστε απέναντι. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στις συγχωνεύσεις ως αιρετή Περιφέρεια λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα εκατοντάδες μηνύματα που παίρνουμε απ’ ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπενθύμισε ότι έχει επανειλημμένα εκφράσει τις θέσεις αυτές τόσο στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου όσο και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και ετάχθη υπέρ

-«Της μείωσης του ανώτατου αριθμού μαθητών ανά τμήμα κι όχι του «στριμώγματος» των μαθητών σε πληθωρικά τμήματα.

-Της αναβάθμισης της κτηριακής και υλικοτεχνικής υποδομής.

-Της υποστήριξης και όχι της ταλαιπωρίας των μαθητών που θα αναγκάζονται πολλές φορές να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στο σχολειό και στη συνέχεια στο σπίτι τους».

 ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ -  ΑΜΠΕΛΙΑ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ -1.JPG

Μπορεί επίσης να σας αρέσει