Κ. Αγοραστός: ««Στηρίζουμε έμπρακτα τους ιδιοκτήτες ταξί στον δίκαιο αυτό αγώνα τους»

Σε ημερίδα του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Λάρισας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

«Στόχος της αιρετής Περιφέρειας οι υψηλής ποιότητας μεταφορικές υπηρεσίες για όλους τους πολίτες»

Στην ημερίδα με τίτλο «Αλλαγή του νομικού πλαισίου των ταξί σε περίοδο ύφεσης» που διοργάνωσε το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Λάρισας παρευρέθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Σε χαιρετισμό που απεύθυνε ο κ. Αγοραστός επανέλαβε τη βούληση της αιρετής Περιφέρειας «να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους με στόχο υψηλής ποιότητας μεταφορικές υπηρεσίες για όλους τους πολίτες, ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους τους ιδιοκτήτες Ταξί, αναβάθμιση του κύρους του επαγγέλματος και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με αυτές των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών» και συνέχισε: «Στηρίζουμε έμπρακτα τους ιδιοκτήτες ταξί στον δίκαιο αυτό αγώνα τους και στεκόμαστε στο πλευρό του κλάδου, ώστε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενη αδικία».

Παράλληλα ανέφερε στους παρευρισκομένους ότι έχει ζητήσει μαζί με τους υπόλοιπους περιφερειάρχες, με κοινή τους επιστολή, συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Γ. Ραγκούση στα πλαίσια της διαβούλευσης για το Σχέδιο Νόμου «Κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκίνητα (Νέα ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης μέχρι εννέα (9) θέσεων και Μοτοσικλέτες Δημόσιας Χρήσης (Μ.Δ.Χ.)» για την ανταλλαγή προτάσεων και ιδεών, έτσι ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο ουσιαστικό και πρακτικό αποτέλεσμα για την εφαρμογή του νέου νόμου.

Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι: «θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες, όπου υπάρχουν, με βάση τις γεωγραφικές, πληθυσμιακές και κοινωνικές παραμέτρους» και επαναβεβαίωσε τους ιδιοκτήτες Ταξί για την ουσιαστική συμμετοχή και των 13 Περιφερειών της χώρας στη δημόσια διαβούλευση, για την τελική διαμόρφωση των βέλτιστων προτάσεων που θα ρυθμίζουν το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Ε.Δ.Χ.

«Η εμπειρία των Περιφερειαρχών στα ζητήματα αυτά θα είναι χρήσιμη στην τελική διαμόρφωση του υπό κατάθεση νομοσχεδίου», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει