Κ. Αγοραστός: Στο πλευρό των εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα των εργαζομένων του εργοστασίου πρώην «ΚΟΝΤΙ» Τριαντάφυλλο Καρατζιώλη και Γιώργο Χαϊκάλη αντίστοιχα, παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα και των Περιφερειακών Συμβούλων Κώστα Χαλέβα, Πέτρου Μπατζιάκα και Γιώργου Καλτσογιάννη καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Δημήτρη Βασιλείου.

Στη συνάντηση αναζητήθηκαν τρόποι συνέχισης της λειτουργίας του εργοστασίου και ειδικότερα αποφασίστηκε να συγκληθεί από τον Περιφερειάρχη σύσκεψη θεσμικών φορέων ( Βουλευτές, Δήμαρχοι Βόλου και Ρήγα Φεραίου) προκειμένου να προγραμματίσουν από κοινού τις επόμενες ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων.

Επίσης, να ζητηθεί να συμμετέχει στη τριμερή επιτροπή ο Υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης για να τεθεί αυτό το μείζον θέμα σε κυβερνητικό επίπεδο και να αποσταλεί επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδη, στην οποία θα επισημαίνεται ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και να δοθεί μάχη για να μη χάσει κανένας εργαζόμενος την εργασία του.

Στη συνέχεια κρίθηκε σκόπιμο να έρθει ο Περιφερειάρχης σε επικοινωνία με τη Γαλλική πρεσβεία και με εκπροσώπους του ομίλου της εταιρείας για να εκφράσει τη συμπαράσταση του προς τους εργαζόμενους και να τονίσει την ανάγκη το εργοστάσιο να συνεχίσει την δραστηριότητά του με όρους βιωσιμότητας.

Ο Περιφερειάρχης κλείνοντας δήλωσε πως βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και με ευαισθησία συμμερίζεται την αγωνία τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει