Κ. Καρτάλης: «Η ΕΒΕΤΑΜ ενισχύεται, οι θέσεις εργασίας προστατεύονται»

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης για το γεγονός ότι στην τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για τη συγχώνευση φορέων του Δημοσίου προβλέπεται η ενίσχυση της ΕΒΕΤΑΜ.

Όπως σημείωσε:

«Εδώ και αρκετό διάστημα, εργαζόμαστε με το σωματείο των εργαζομένων, ώστε όχι μόνο για να αποφευχθεί η συρρίκνωση της ΕΒΕΤΑΜ αλλά και για να δρομολογηθεί η ενίσχυση της. Σε πείσμα αυτών που διέδιδαν ότι η εταιρεία οδεύει στη συρρίκνωση, η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος σε συνεργασία με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοίδη, προβλέπει την απορρόφηση από την ΕΒΕΤΑΜ εταιρειών με συναφές χαρακτήρα και ειδικότερα της EKEΠΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυριμάχων) και της ΕΤΑΚΕΙ (Εταιρεία Ανάπτυξης Κλωστουφαντουργίας, Ενδυσης και Ινών).

Η νέα εταιρεία θα έχει τίτλο «Εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων και Εργαστηριακών Δοκιμών, Πιστοποίησης» και κάτι τέτοιο βελτιώνει τη δυναμική της (νέας) εταιρείας, στηρίζει την πιστοποίηση και αναδεικνύει νέες προοπτικές για τη Μαγνησία αλλά και τη βιομηχανική παραγωγή και την τεχνολογική ανάπτυξη.

Προβλέπεται επίσης ότι η νέα ΕΒΕΤΑΜ θα ενισχυθεί με 4 νέα εργαστήρια του ΕΛΟΤ με πλήρη εξοπλισμό για να στηρίξουν τις παραγωγικές της δραστηριότητες. Στη ρύθμιση προβλέπεται ότι η νέα εταιρεία πρέπει να είναι έτοιμη εντός 4 μηνών από τη θέση σε ισχύ του νόμου και το αργότερο μέχρι το τέλος του 2011. Πιστεύω ότι η ρύθμιση κατοχυρώνει τους εργαζόμενους στην ΕΒΕΤΑΜ σε μία δύσκολη εργασιακή περίοδο. Η ρύθμιση προβλέπεται να ψηφισθεί την προσεχή Πέμπτη στη Βουλή».

Τέλος στην ίδια τροπολογία προβλέπεται η κατάργηση του Νομικού Προσώπου «Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου Πανθεσσαλικό» και η μετάταξη του προσωπικού του στην αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τυπική απόφαση, καθώς το Πανθεσσαλικό Στάδιο έχει ήδη περιέλθει στην Εταιρεία Τουριστικά Ακίνητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει