Κ. Καρτάλης: Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες και για το θέμα της ΚΟΝΤΙ

Σε γραπτή επικοινωνία του με τον Υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης επισημαίνει την άμεση ανάγκη για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης ώστε να εξετασθεί το πρόβλημα της διακοπής της λειτουργίας της ΚΟΝΤΙ.

Όπως ανέφερε «Δυστυχώς η εταιρεία αποτυπώνει για μία ακόμη φορά ένα εξαιρετικά αρνητικό πρόσωπο καθώς οδηγεί στην ανεργία, με συνοπτικές διαδικασίες, 85 οικογένειες. Και στο παρελθόν είχαν παρουσιαστεί προβλήματα αλλά είχαν ξεπεραστεί με την καλλιέργεια κλίματος συναντίληψης που βασίσθηκε στην αποδοχή από μέρους των εργαζομένων των νέων όρων που είχε θέσει η εταιρεία.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η μητρική εταιρεία ARCELOR MITTAL ανακοίνωσε σημαντικά κέρδη και για το 2010, γεγονός που σημαίνει ότι η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας της μονάδας στο Βόλο δεν δικαιολογείται από οικονομικούς όρους. Η Μαγνησία δεν αντέχει να χάσει μία ακόμη βιομηχανική μονάδα.

Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες και για το θέμα της ΚΟΝΤΙ αλλά και για τη συνολική ανάσχεση της αποβιομηχάνισης στη Μαγνησία.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει