Κ. Λεβέντης: "Αδιαμφισβήτητα θα πρέπει να αλλάξουμε"

Σε ανακοίνωση προέβη η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ μέσου του προέδρου της κ. Κώστα Λεβέντη:

«Αδιαμφισβήτητα ξεχειλίζει από αγανάκτηση ο αγνός φίλαθλος της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου.

Αδιαμφισβήτητα η πορεία της ομάδας την χρονιά που πέρασε ήταν μοναδική για τα επαρχιακά δεδομένα.

Αδιαμφισβήτητα η μη κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου – η βία στα γήπεδα, δεν τιμά τον πολιτισμό μας και οι ευθύνες αυτών που τον υπηρετούν επί δεκαετίες είναι μεγάλες.

Αδιαμφισβήτητα δεν θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι η εικόνα που δείξαμε χθες στο Βόλο δεν κάνει ζημιά μόνο στους πολιτικά αποφασίζοντες αλλά σε όλους εμάς που επιχειρούμε, στους βολιώτες και μάλιστα κτυπάει την επιχειρηματικότητα που τόσο υποφέρει τα τελευταία χρόνια, τους τελευταίους μήνες, τις τελευταίες εβδομάδες.

Η αντίδραση είναι θεμιτή αλλά πρέπει να στοχευθεί κατευθείαν σε αυτούς που επί χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για τον τόπο μας και για την προοπτική του. Τα τελευταία χρόνια απεδείχθη περίτρανα με αφορμή την κρίση, όπου ξεκάθαρα διαφάνηκε η ανεπάρκεια των εκάστοτε κυβερνόντων να διαχειριστούν τα της προοπτικής ανάπτυξης αυτής της χώρας πόσο μάλλον η αναποτελεσματικότητα να διαχειριστούν κρίσεις.

Ερασιτεχνισμοί στις αποφάσεις και μετά μια δόση με ΜΑΤ και δακρυγόνα… και το μπάχαλο ξεκινάει…

Αδιαμφισβήτητα πρέπει να προσπαθήσουμε τουλάχιστον στην περιοχή μας, όπου γνωρίζει ο ένας τον άλλον να μην υποβαθμίσουμε με δικές μας ενέργειες την πόλη μας, την περιοχή μας. Να μη δεχόμαστε να παίζουμε τον παιχνίδι των άλλων.

Ο τελευταίος που στεναχωρήθηκε για τα χθεσινά γεγονότα ήταν ο κος Γερουλάνος. Ο καθύλην αρμόδιος για το αν πριν ένα χρόνο ο Ολυμπιακός Βόλου είχε τη δυνατότητα να παίξει Α’ Εθνική και σήμερα δεν την έχει, και ο κος Γερουλάνος όπως και πολλοί άλλοι δεν έχουν δημιουργήσει το θεσμικό πλαίσιο να κρατήσουν μακριά τα «λαμόγια».

Δεν μας καλύπτουν οι δηλώσεις των τοπικών παραγόντων στην περίπτωση που έχουμε τεκμηριωμένα δίκιο, αν βέβαια το γνωρίζουν αυτό. Αν πράγματι έχουμε δίκιο, αν πράγματι ο Βόλος για άλλη μια φορά παραγκωνίζεται στο αθλητικό κομμάτι μετά τους Μεσογειακούς, υπάρχει ο δρόμος της παραίτησης των εκπροσώπων μας στο κεντρικό και στο τοπικό σύστημα διοίκησης. Τα υποτιθέμενα αντισταθμιστικά οφέλη των Μεσογειακών δεν πρόκειται να τα δούμε έτσι όπως το χειριζόμαστε.

Δεν χρειάζεται να έχουμε εκπροσώπους όταν δεν υλοποιούνται αυτά που ο τοπικός σχεδιασμός των φορέων και η τοπική κοινωνία περιμένει για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για την ανάπτυξη του τόπου. Οι δημοκρατικές διαδικασίες σταματάνε την ημέρα των αποτελεσμάτων των εκλογών. Την μεθεπόμενη απαιτούμε την υλοποίηση του προγράμματος αλλιώς έχουμε εξαπατηθεί όπως χρόνια τώρα είμαστε εξαπατημένοι και η στάση μας είναι εντελώς παθητική.

Είναι απαράδεκτη η χθεσινή εικόνα να καταστρέφουμε την πόλη μας, να δημιουργούμε συνθήκες ακατάλληλες για τη μετακίνηση των ανθρώπων στο κέντρο του Βόλου, όπου κτυπάει η καρδιά της αγοράς, για να εκδικηθούμε τον Γερουλάνο…

Αδιαμφισβήτητα θα πρέπει να αλλάξουμε τρόπο αντίδρασης άμεσα και μελλοντικά να αλλάξουμε τους εκπροσώπους από τις λανθασμένες επιλογές μας στο παρελθόν όταν έλθει η ώρα της απόφασης είτε αυτοί είναι σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο.

Μην χτυπάμε τους εαυτούς μας, μην αυτομαστιγωνόμαστε, μην επιτρέπουμε τους άλλους να προξενούν ζημιά στον τόπο μας.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Αχιλλέας Μπέος έφερε την κατάσταση εδώ που βρισκόμαστε αλλά σίγουρα βλέπουμε τον Ολυμπιακό Βόλου να πληρώνει προφανώς λάθη τρίτων και αυτή είναι η μεγαλύτερη αδικία.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας πολλές φορές έχει εκφράσει την αντίθεση της όταν οι αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων είναι εις βάρος της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού.

Χθες είχαμε ένα χτύπημα στην επιχειρηματικότητα.

Δεν ενοχλήσαμε τον κ. Γερουλάνο ή τον οποιοδήποτε κ. Γερουλανο. Ο κύριος Γερουλάνος και ο κάθε εκπρόσωπος του κυρίου Γερουλάνου θα ενοχληθεί όταν χάσει την καρέκλα του και τον μισθό του.

Καλούμε όλους τους βολιώτες, τους μαγνησιώτες, τους θεσσαλούς, να στηρίξουμε την λογική ότι

αδιαμφισβήτητα θα πρέπει να αλλάξουμε…»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει