Λάβρος ο Δ/ντης της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου

Επιστολή – απάντηση σε αρθρογράφο τοπικής εφημερίδας μας απέστειλε ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Βασίλειος Κοντοπανάγος.

Η επιστολή – απάντηση έχει ως εξής:

Ως συμπτωματικός αναγνώστης κάποιας τοπικής εφημερίδος, με την αρθρογράφο της να περιγράφει τα συμβαίνοντα εις την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομειου Βόλου, επειδή ο σχολιασμός της βρίθει ανακριβειών και υπερβολών, με την ιδιότητά μου ως Δ/ντού της Ψυχιατρικής Κλινικής επισημαίνω τα εξής:

Η Κλινική ειναι δυναμικότητος 10(δέκα) κλινών που συνήθως είναι κατειλημμένες από χρόνια περιστατικά με πολλαπλές νοσηλείες, στην πλειοψηφία τους ήσυχα και ακίνδυνα!! Ως εκ τούτου τα εισαγγελικά- ακούσια νοσηλεία μάλλον μεταφέρονται εκτός Βόλου λόγω πληρότητος της κλινικής.

Όσο για τα ΡΑΝΤΖΑ που αναφέρονται στο δημοσίευμα, αυτά όλα – όλα ειναι ΕΝΑ!! Το Ιατρικό προσωπικό αποτελείται απο 3 ειδικούς και 2 ειδικευομένους, εν αναμονή προσλήψεως ετέρων άλλων 2 ειδικών. Αναλογία ιατρών – ασθενών 5/10 και 7/10. Σουηδικό μοντέλο! Και διότι πόρρω απέχει της Ευρώπης η Ελλάς, καθότι μονιασμένοι ως Ελληνες, υφίσταται ενα ακανθώδες ζήτημα εντός της Κλινικής, αυτό των εφημεριών της και της συνεργασίας τών μελών της.

Δια τ’ αναφερθέντα έχω ζητήσει ‘Ενορκο Διοικητική Εξέταση, η οποία άρχισε τον Δεκέμβριο 2010 και συνεχίζεται. Δια τα θέματα εφημεριών – συνεργασίας έπεται συνέχεια…

Κοντοπανάγος Δ. Βασίλειος
Δ/ντης Ψυχιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Βόλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει