Λ. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Δόθηκε ήδη εντολή για διερεύνηση»

ΣΥΝΩΝΥΜΙΑ με τον Ηλία Χούστη του Δήμου Βόλου

Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδα Μαυρογιάννη, μετά τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του e-Volos.gr και την επερώτηση της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου Ζέττας Μακρή, ο οποίος με ανακοίνωση μας γνωστοποιεί τα εξής:

«Την Παρασκευή 29-07-11 περιήλθε στη Δημοτική Αρχή επιστολή «ανώνυμων – αγανακτισμένων πολιτών» προς τον κ. Εισαγγελέα Βόλου, με κοινοποίηση και στο Δήμαρχο, επιστολή στην οποία καταγγελλόταν ότι η ΔΕΥΑΜΒ δήθεν εκτελούσε εργασίες υδρομάστευσης σε ιδιωτικό κτήμα, ψηλά πάνω από την Πορταριά.

Επιπλέον ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης του κτήματος κατά το παρελθόν έκοβε παράνομα τον αγωγό μεταφοράς νερού από την πηγή ΓΕΡΑΚΙΑΣ, για ίδιο όφελος. Τέλος δε, γινόταν προσπάθεια να συνδεθεί ο συγκεκριμένος ιδιώτης με υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο-συνεργάτη του Δημάρχου.

Η αντίδραση του Δημάρχου ήταν άμεση, ώστε να μην υπάρχει καμιά σκιά στις δραστηριότητες της ΔΕΥΑΜΒ.

Η αλήθεια λοιπόν έχει ως εξής: γνωστός συμπολίτης μάς ενημέρωσε προ μηνών ότι στα κτήματα κάποιου κτηματία ψηλά πάνω από την Πορταριά υπάρχει πηγαίο νερό που περισσεύει, και αντί να χάνεται, να το χρησιμοποιήσει η ΔΕΥΑΜΒ για την ύδρευση του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Πράγματι κλιμάκιο της υπηρεσίας επισκέφθηκε τον ανωτέρω κτηματία για να συζητήσει μαζί του. Τί πιό φυσιολογική αντίδραση, όταν όλοι γνωρίζουμε το πρόβλημα της υδροδότησης του Βόλου από πηγαία νερά; Δυστυχώς όμως για τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, ο κτηματίας αυτός έχει το ίδιο με εκείνον επώνυμο.

Το ότι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, όχι μόνο είναι άλλο πρόσωπο, αλλά ούτε καν γνώριζε την υπόθεση ή είχε την οποιαδήποτε εμπλοκή με αυτή, προφανώς αποτελεί ασήμαντη λεπτομέρεια για τη μείζονα μειοψηφία, η οποία έσπευσε να καταθέσει και να δημοσιοποιήσει επερώτηση, χωρίς στοιχειωδώς να διερευνήσει την υπόθεση.

Μετά από συζήτηση με τον κτηματία αποφασίστηκε να τοποθετηθεί ένας σωλήνας και ένα παροχόμετρο με σκοπό να εξετασθεί σε βάθος χρόνου (και μάλιστα τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες) η ποσότητα και η ποιότητα του νερού που προέρχεται από το κτήμα του, χωρίς βεβαίως να καταβληθεί κανένα τίμημα.

Να σημειωθεί ότι ουδέποτε υπήρξε στη ΔΕΥΑΜΒ καταγγελία περί παράνομης υδροληψίας από τον ανωτέρω κύριο, θέμα για το οποίο δόθηκε ήδη εντολή για διερεύνηση.

Εκτιμώ ότι η αντίδραση της ΔΕΥΑΜΒ ήταν η δέουσα στο συγκεκριμένο ζήτημα και φυσικά, όταν ολοκληρωθεί η μελέτη του, θα ενημερωθεί το Δ.Σ. προκειμένου να λάβει αποφάσεις. Ούτως ή άλλως οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ βρίσκονται σε διαδικασία μελέτης όλου του υδάτινου πλούτου, ώστε να γίνει η πλέον ορθολογική χρήση τόσο για την ύδρευση όσο και για την άρδευση όλων των περιοχών του Δήμου Βόλου, με τελικό στόχο ποιοτικά καλό και φθηνότερο νερό στις βρύσες των δημοτών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει