Μέρα συσκέψεων και επισκέψεων η σημερινή για τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Κοπάνα

-Σύσκεψη με τους υπαλλήλους για το νέο ωράριο

-Συνεργασία με τους Υπαλλήλους της Διεύθυνσης Οικονομικού-Δοικητικού

-Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΣΕ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο σήμερα μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα και όλων των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για το θέμα του ωραρίου, που ως γνωστό έχει τροποποιηθεί. Ο κ. Κοπάνας ζήτησε από το Διευθυντή και τους υπαλλήλους να τηρείται πιστά το ωράριο, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες .

Παραδέχθηκε δε ότι οι συνθήκες της εργασίας τους έχουν μεταβληθεί στο δυσμενέστερο λόγω των περικοπών, της οικονομικής δυσπραγίας, της έλλειψης προσωπικού και του αυξημένου αριθμού των συνταξιοδοτήσεων. Ωστόσο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «παρά τις δυσκολίες πρέπει να κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο την απόδοση και την αποτελεσματικότητα μας», ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας στους υπαλλήλους ότι τους εμπιστεύεται απόλυτα και ότι πρέπει να αποτελούν μια συμπαγή ομάδα και να λειτουργούν ως οικογένεια.

Επισήμανε, επίσης, ότι θα δοθεί έμφαση στις μετακινήσεις προκειμένου οι επιστήμονες να βρίσκονται ακώλυτα στο πλευρό των παραγωγών και των κτηνοτρόφων.

Επιπλέον, συνεργασία είχε με υπαλλήλους της διεύθυνσης Οικονομικού- Διοικητικού για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «ενώ η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011- 2012 μεταφέρεται από την Περιφέρεια στους Δήμους εν τούτοις οι Περιφέρειες καλούνται ξανά να διαχειριστούν αυτό το σοβαρό ζήτημα παρατείνοντας τις υφιστάμενες συμβάσεις μέχρι το τέλος του 2011 χωρίς το Υπουργείο στην απόφασή του να λαμβάνει υπόψη του ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει, ότι προκύπτουν ανάγκες για νέα δρομολόγια, ότι έχει μεταβληθεί ο χάρτης των σχολείων και έχει δημιουργηθεί μια νέα πραγματικότητα. Δίνουμε αγώνα δρόμου για να καλύψουμε τα κενά, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να αποφύγουμε δυσλειτουργίες. Οι δήμοι έχουν κληθεί να προσκομίσουν στοιχεία όσον αφορά τα δρομολόγια, των αριθμό των μαθητών και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Για άλλη μια φορά η Περιφέρεια επωμίζεται φορτία ,που θα έπρεπε να βαραίνουν την κεντρική διοίκηση»»

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΣΕ μαζί με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για την πολιτική προστασία κο Λεωνίδα Ρίνη. Ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με το προσωπικό για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας και έλεγξε την κατάσταση των μηχανημάτων, έτσι ώστε να είναι έτοιμα εφόσον παραστεί ανάγκη.

Η υπηρεσία διαθέτει συνολικά 17 οχήματα- μηχανήματα και 15 άτομα προσωπικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει