Μέτρα για τη στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού στη Μαγνησία

Με τον Πρόεδρο της Ενωσης Πλοικτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Θεσσαλίας «Αργώ» Κ. Ασιμή συναντήθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης. Κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν ζητήματα που απασχολούν την Ενωση και εξειδικεύονται στη λιμενική και τεχνική υποστήριξη των περίπου 50 ιστιοπλοικών σκαφών που διατίθενται για τη στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού στη Μαγνησία.

Ο κ. Ασιμής έθεσε, μεταξύ άλλων, ως θέματα άμεσης προτεραιότητας: 1/ την οργάνωση του λιμένος Βόλου για τη διαχείμαση και συντήρηση των σκαφών και 2/ την πρόβλεψη στο Μαστερ Πλαν του Λιμένος Βόλου, ενιαίου χώρου ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης τουριστικών σκαφών.

Όπως σημείωσε ο Κ. Καρτάλης: «Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους Περιβαλλοντικούς Ορους που πρέπει να ισχύουν στο λιμάνι Βόλου προβλέπεται πλέον η δυνατότητα διαχείμασης και συντήρησης σκαφών (τουριστικών ή μη, ιστιοπλοικών ή μηχανοκίνητων). Είχα υποστηρίξει, και συνεχίζω να υποστηρίζω, ότι πρόκειται για μία σημαντική νέα πτυχή για το λιμάνι του Βόλου ώστε να μην εξαντληθεί η προοπτική του θαλάσσιου τουρισμού στα κρουαζιερόπλοια που καταφθάνουν στο Βόλο αλλά και να αφορά και στο θαλάσσιο τουρισμό που στηρίζεται σε ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Ένα ολοκληρωμένο άλλωστε λιμάνι δεν μπορεί παρά να διαθέτει τέτοιες υποδομές. Η διοίκηση του λιμένος πρέπει με γρήγορα βήματα να οργανώσει τη σχετική υποδομή ώστε να είναι λειτουργική από τον προσεχή Οκτώβριο. Εχω, στο παρελθόν, μιλήσει για το θέμα αυτό με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΛΒ Ι. Πρίγκο και θα επανέλθω ώστε να συντονισθούν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την έγκαιρη υλοποίηση των δράσεων. Θεωρώ επίσης λογική την πρόταση της Ενωσης να προβλεφθεί στο Μάστερ Πλαν του λιμένος Βόλου ενιαίος χώρος τουριστικών σκαφών (είτε στην παρούσα θέση ή στον παλιό χώρο της μαρίνας ο οποίος είναι ελεύθερος μπροστά από το Τελωνείο).

Είμαι βέβαιος ότι ο ΟΛΒ συμφωνεί με την αναγκαιότητα στήριξης των τουριστικών σκαφών και ότι θα φροντίσει να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα σε συνάρτηση με τις άλλες αναπτυξιακές προτεραιότητες του λιμένος.»

Συνάντηση Κ. Καρτάλη με το Προεδρείο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Μαγνησίας
Την Παρασκευή 19.8 και ώρα 11 πμ, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης θα συναντηθεί, στο γραφείο του, με το Προεδρείο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει