«Μαγικά Χριστούγεννα» με την Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με άρωμα Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις εμφανίσεις της Καμεράτα της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου για την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς. Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στη 1.00 το μεσημέρι η Πλατεία Αγίου Νικολάου πλημμύρισε από γιορτινούς ήχους – έργα κλασικών συνθετών που ερμήνευσε η Καμεράτα (Concerto grosso op6 no 8 arcangelo Corelli – Andante festive Jean Sibelius) και στη συνέχεια χριστουγεννιάτικες μελωδίες (Silent night, O come all ye faithful, The first nowell, O sancissima, March of the Kinghs, Joy to the world) με σολίστ την υψίφωνο και Καθηγήτρια Μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Σύλβια Τσιμπανάκου. Στην ορχήστρα συμμετέχουν : Βιολιά : Απόστολος Μητράς, Πέτρος Δούναβης, Ιωάννα Αποστολάκη, Ευδοκία Χώτα, Άντζελα Μπατίστα, Ασημίνα Χατζηαγγελάκη, Γιάννης Βαϊτσης, Βιόλες : Γιώργος Σκίμπας, Βάσω Αλεξίου, Βιολοντσέλα : Θέμης Βαγενάς, Ζαφειρούλα Χαντή.

Η συγκεκριμένη ορχήστρα αποτελεί πρωτοβουλία του Προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιώργου Βλιώρα και του Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου κ. Ανδρέα Μιμαίου, σε μία προσπάθεια να αποκτήσει ο Δήμος Βόλου ένα μόνιμο ποιοτικό μουσικό σχήμα απόδοσης κλασικής μουσικής, το οποίο στη συνέχεια θα αποτελέσει τον βασικό πυρήνα για την επανασύσταση και πάγια λειτουργία της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου ως ενός υγιούς μουσικού σχήματος, βιώσιμου οικονομικά και απαλλαγμένου από τις εντάσεις του παρελθόντος.

«Αποστολή» της καμεράτα αποτελεί η προσέγγιση του κοινού μέσα από διάφορα είδη μουσικής και πέραν των εμφανίσεων που θα ακολουθήσουν παραμονές Πρωτοχρονιάς, η ορχήστρα θα συνεχίσει τις εμφανίσεις και κατά το επόμενο διάστημα με ποικιλία προγράμματος και μουσικού ύφους.

Μέρος της συναυλίας της 19ης Δεκεμβρίου θα επαναληφθεί από την Καμεράτα στην Πλατεία Αγίου Νικολάου την Πέμπτη 31/12/2015, ενώ τη Σύλβια Τσιμπανάκου μπορεί να συναντήσει το κοινό της πόλης στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής σε συνεργασία του ΔΟΕΠΑΠΑ ΔΗΠΕΘΕ με το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής επίσης, στη μουσική παράσταση «Βραδινό Σκασιαρχείο» που αποτελεί παραγωγή της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει