Μαζική και δυναμική η κινητοποίηση Σωματείων και Επιτροπών αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

Μαζική και δυναμική ήταν η κινητοποίηση που διοργάνωσαν στο Βόλο το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, σωματεία και επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Την συγκέντρωση άνοιξε η Χρυσούλα Τασολάμπρου, ταμίας της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλου Μ. Παπαρήγας, η οποία διάβασε το ψήφισμα – καταγγελία για την χθεσινή καταδίκη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου των ταξικών συνδικαλιστών Θόδωρο Τσαλούχα και Εύη Καρυδάκη από τον χώρο των ΟΤΑ. Στη συνέχεια η Εύη Καρυδάκη, στέλεχος του ΠΑΜΕ Μαγνησίας και μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στους ΟΤΑ, διάβασε ψήφισμα στήριξης και αλληλεγγύης στου πρόσφυγες που διαμένουν στο Μόζα, καλώντας σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Γιάννη Μπράτσου, προέδρου του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής, ο οποίος κάλεσε όλους φοιτητές να δώσουν απάντηση σε Κυβέρνηση για τα προβλήματα που βιώνουν στις σχολές τους, τονίζοντας πως καμιά επιχείρηση δεν έχει θέση μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μ. Παπαρήγας, απευθύνοντας αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους που έκαναν την επιλογή να απεργήσουν. Που αψηφώντας την εργοδοτική τρομοκρατία έδωσαν σήμερα το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Μια απεργία που θάφτηκε από όλες τις μπάντες, πολεμήθηκε από τους μεγαλοεργοδότες και υπονομεύτηκε από τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ!

Και πρόσθεσε «Είμαστε εδώ σήμερα, όπως και σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, γυναίκες, υψώνοντας το δικό μας τοίχο και την δική μας λαϊκή συμμαχία απέναντι στο μαύρο μέτωπο εργοδοσίας, κουαρτέτου, κυβέρνησης και των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Είμαστε εδώ σήμερα όλοι εμείς που βιώνουμε στο πετσί μας τι σημαίνουν οι βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες!!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ, ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΦΑΓΗ. ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ‘ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ».

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

unnamed.jpg

Ολόκληρη η ομιλία του βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, Κώστα Στεργίου

Εργάτες και εργάτριες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Από τούτο δω το βήμα, τούτη εδώ τη συγκέντρωση απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους που έκαναν την επιλογή να απεργήσουν. Που αψηφώντας την εργοδοτική τρομοκρατία δίνουν σήμερα το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Μια απεργία που θάφτηκε από όλες τις μπάντες, πολεμήθηκε από τους μεγαλοεργοδότες και υπονομεύτηκε από τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ!

Είμαστε εδώ σήμερα, όπως και σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, γυναίκες, υψώνοντας το δικό μας τοίχο και την δική μας λαίκή συμμαχία απέναντι στο μαύρο μέτωπο εργοδοσίας, κουαρτέτου, κυβέρνησης και των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Είμαστε εδώ σήμερα όλοι εμείς που βιώνουμε στο πετσί μας τι σημαίνουν οι βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες!!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ, ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΦΑΓΗ. ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ‘ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ.

Αυτό είναι το σύνθημα κι μόνο αυτή η γραμμή πάλης μπορεί να φέρει το λαό στο προσκήνιο, να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε.

Οι αποφάσεις συνάδελφοι και τα μέτρα κυβέρνησης και της ΕΕ, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο.

Στο στόχο της νέας επίθεσης βρίσκονται:
· Nέα μείωση στον κατώτερο μισθό των 586 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Εδραιώνονται και επεκτείνονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η δουλειά-λάστιχο με μισθούς 100 και 200 ευρώ.
· Απελευθέρωση των απολύσεων ώστε η εργοδοσία να απολύει και να προσλαμβάνει όποτε θέλει και με τους μισθούς που θέλει, για όλο και μεγαλύτερο κέρδος.
· Πλήρης επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, άρα μεγαλύτερη μείωση μισθών.
· Νέα μείωση στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει και σφαγή στα προνοιακά επιδόματα. 4 δισ. ευρώ μέτρα σε έμμεσους και άμεσους φόρους που ψηφίζονται μέσα από τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό το Σάββατο στη Βουλή.
· Μεγάλη μείωση στο αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους, από τα 8.600€ στα 5.000€.
· Συζητάνε, ακόμα και το να δώσουν το δικαίωμα στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.
· Η κυβέρνηση ξέρει ότι σπέρνει ανέμους και ότι σύντομα θα θερίσει θύελλες, γι’ αυτό και δεν της φτάνει ο μηχανισμός του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Θέλει νέο συνδικαλιστικό νόμο για να περιορίσει και απαγορεύσει και άλλο την συνδικαλιστική δράση.

Μέτρα, μέτρα, μέτρα… σε βάρος του εργαζόμενου λαού, σε βάρος της λαϊκής οικογένειας. Αυτό το σφαγείο των αντιλαϊκών μέτρων αποφασίζουν σε κάθε αξιολόγηση, σε κάθε διαπραγμάτευση, σε κάθε μνημόνιο και στο 4ο που ετοιμάζουν.

Παρακολουθώντας μάλιστα, τις τελευταίες μέρες, το γνωστό σίριαλ της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κουαρτέτο, θα μπορούσαμε απλά να πούμε ότι αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κάνουν όπως λένε ότι μπορούν να σώσουν την χώρα, για να έρθει η ανάπτυξη. Δίνουν δήθεν σκληρές μάχες για τη ρύθμιση του χρέους μη διστάζοντας η πρώτη φορά αριστερά να πλέκει το εγκώμιο του γερακιού του πολέμου Ομπάμα!!!

Τα είδαμε συνάδελφοι τα αποτελέσματα της σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Δεκέμβρη που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ονόμασε σημαντική επιτυχία!!!! ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΕΤΟΣ 2060!!!! Και θα συνοδευτούν όχι μόνο με τήρηση του 3ου μνημονίου, όπως οι νέες ανατροπές στα Εργασιακά, αλλά και με νέα πέραν του 2018 μέτρα, δηλαδή με λιτότητα διαρκείας, ματωμένα πλεονάσματα και νέες ρυθμίσεις σε βάρος μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Οι αντιλαϊκές προθέσεις της κυβέρνησης αποκαλύφθηκαν και την προηγούμενη εβδομάδα όπου πήραμε μια ακόμα γεύση των βέλτιστων πρακτικών της ΕΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Με τροπολογία που έφερε στα μουλωχτά στη Βουλή, η νέα υπουργός Εργασίας, απελευθερώθηκε η δράση των δουλεμπορικών γραφείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι θα καταργήσει με νόμο τα δουλεμπορικά γραφεία, τώρα έρχεται με νόμο και τα κατοχυρώνει, τα νομιμοποιεί, τα απελευθερώνει και τα γιγαντώνει.

Ρίχνει στα νύχια των δουλεμπόρων, των δουλεμπορικών γραφείων, ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, την ίδια ώρα που υποτίθεται ότι στη διαπραγμάτευση δίνει τη μάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

ΆΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίρνει προς το παρόν ψήφο εμπιστοσύνης από το κεφάλαιο, τους εταίρους της σε ΕΕ, ΔΝΤ, ΗΠΑ, γιατί αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται ικανή να εκτελεί αποστολές όχι μόνο σε βάρος των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά και σε σχέση με τις επικίνδυνες γεωπολιτικές εξελίξεις και τη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτές.

Αυτήν την ψήφο εμπιστοσύνης, από το κεφάλαιο, αναζητούν να πάρουν η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, γι’ αυτό και κατηγορούν την κυβέρνηση για ολιγωρία, συμφωνώντας όμως στην ουσία της αντιλαϊκής στρατηγικής.

Με βάση τη συσσωρευμένη πείρα σήμερα, ρωτάμε καθαρά συνάδελφοι και συναδέλφισσες:
Μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους, χωρίς αμφισβήτηση της κερδοφορία τους;
Μπορούν οι εργάτες να έχουν μόνιμη εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα χωρίς ρήξη και σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου;
Μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ;

unnamed1.jpg

Κανένας εργαζόμενος, νέος, συνταξιούχος, δεν πρέπει να πιστέψει λέξη από όσα λέει η κυβέρνηση.

Βροντοφωνάζουμε: Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ! Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος. Δεν δεχόμαστε κανένα νέο μνημόνιο για την όποια ρύθμιση παζαρεύει η κυβέρνηση. Κανένας να μην αποδεχτεί νέα βάρβαρα μέτρα, νέες θηλιές με αντάλλαγμα δήθεν τις καλύτερες μέρες και το ξέφωτο που θα ‘ρθει!

Η περίφημη ανάκαμψη ακόμα και αν έρθει, όχι απλά δεν θα φέρει ραγδαία μείωση της ανεργίας, που θα παραμείνει υψηλή, αλλά και όσες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν μέσα στο σημερινό περιβάλλον της εργασιακής ζούγκλας θα κυριαρχούνται από την εργασιακή περιπλάνηση, την εντατικοποίηση, την τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, την ανυπαρξία δικαιωμάτων.

Υπάρχει εξάλλου πείρα από δυναμικούς κλάδους, όπως αυτός του τουρισμού, που οι μεγαλοξενοδόχοι αυγαταίνουν τα κέρδη τους πάνω στην εκμετάλλευση των εργαζομένων του κλάδου, ζητώντας ολοένα και περισσότερη ευελιξία.

Με λίγα λόγια συνάδελφοι, οι απώλειες των εργαζομένων ακόμα και σε περίοδο ανάκαμψης θα κατοχυρωθούν, ενώ η απειλή μιας νέας κρίσης εξαιτίας μιας μη δυναμικής ανάκαμψης θα κρέμεται πάνω απ’τα κεφάλια μας, απαιτώντας νέες υποχωρήσεις και θυσίες.

Όσο λοιπόν ο λαός δεν επιλέγει άλλη διέξοδο και προοπτική έξω από τα όρια του υπάρχοντος συστήματος και της κυβερνητικής εναλλαγής, τόσο ευκολότερο είναι για το κεφάλαιο και τα κόμματά του να φτιάχνουν εθνικά οράματα και στόχους, να σέρνουν το λαό να υπερασπίζεται πολιτικές και μέτρα που δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά του συμφέροντα. Αυτός ο φαύλος κύκλος είναι που πρέπει να σπάσει.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Στο μεγάλο ερώτημα, αν αυτή αυτή η βαρβαρότητα που ζούμε και η επίθεση που συνεχίζεται στη ζωή μας, μπορεί να ανατραπεί;

Εμείς λέμε ναι και το λέμε με σιγουριά, με εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής τάξης που είναι στο δρόμο, στον οργανωμένο αγώνα της.

Ο λαός μας δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη, όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς που έχουν βάλει οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους – η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν.

Είναι η ώρα να δυναμώσει η ενεργή συμμετοχή των εργαζόμενων μέσα στις οργανώσεις τους και η εμπιστοσύνη στη δύναμή μας.

Όμως, είναι και η ώρα να απαλλαγούμε από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τον κυβερνητικό έλεγχο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων.

Νισάφι πια με αυτές τις ηγεσίες, στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, στις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, στο ΕΚΒ, που χρόνια έχουν κάτσει στο σβέρκο μας απομακρύνοντας τους εργαζόμενους από τον αγώνα και συκοφαντώντας την αξία συμμετοχής στα σωματεία.

Ήρθε η ώρα να βγάλουμε από πάνω μας όλους αυτούς, που χρόνια ολόκληρα καταδυναστεύουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Που χρόνια ολόκληρα είναι η φωνή της εργοδοσίας, των κυβερνήσεών της, της ΕΕ. Έκαναν και κάνουν τεράστια ζημιά στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Έχουν τις ίδιες θέσεις, πιστεύουν στις ίδιες θεωρίες, υιοθετούν τις ίδιες απόψεις με τα μονοπώλια και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία, όλα αυτά που μας έφεραν ως εδώ. Γι’ αυτό κάθονται στα ίδια τραπέζια με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση, υπογράφοντας σαν καλά παιδιά κοινά πορίσματα και κοινές ανακοινώσεις.

Παίζουν βρώμικο παιχνίδι για να μην εκδηλωθεί μαζική, μαχητική, ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό και κήρυξαν πανελλαδική απεργία σε διαφορετική ημέρα για τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έβαλαν το ζήτημα της ενιαίας απάντησης των εργαζομένων.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Είναι καθήκον κάθε εργαζόμενου να στηρίξουμε τα θύματα των πολέμων και της καταλήστευσης, τους πρόσφυγες μετανάστες και τα παιδιά. Τα ταξικά μας αδέρφια. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ! Τα σωματεία μας να πρωτοστατήσουμε για την αλληλεγγύη, τη στήριξη και τη διεκδίκηση από την κυβέρνηση μέτρων για τους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους.

Να απομονώσουμε τους φασίστες, όλους όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας για να τρωγόμαστε αναμεταξύ μας οι φτωχοί και να μην βλέπουμε τους υπεύθυνους για τα βάσανά μας.

Αν τους αφήσουμε, αύριο θα διώχνουν τα δικά μας παιδιά από το σχολείο!

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, που αρνήθηκαν να συναντηθούν με αντιπροσωπεία της εγκληματικής – ναζιστικής Χρυσής Αυγής, την οποία το ΔΣ του συνεταιρισμού, ενεργώντας προκλητικά, είχε αποφασίσει να υποδεχτεί στο χώρο του συσκευαστηρίου φρούτων. ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Δεν παραιτούμαστε από ότι μας έχουν κλέψει όλα αυτά τα χρόνια. Τα διεκδικούμε όλα. Τα δικαιώματά μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα. Διεκδικούμε να ζούμε σαν άνθρωποι στον 21ο αιώνα. Δεν θα μας γυρίσουν στις αρχές του προηγούμενου. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τον ιδρώτα μας. Μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, αυτό μας λένε οι αγώνες του λαού μας και οι κατακτήσεις του.

Η δική μας η απαίτηση είναι να πληρώσουν τώρα κράτος και εργοδοσία. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ή τα μονοπώλια ή ο λαός. Ή θα χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι ή θα υποφέρει ο λαός. Τέρμα πια οι θυσίες για την πλουτοκρατία!

Συνάδελφοι,
Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΤΕ ΑΝΟΧΗ, ΟΥΤΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ.

ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΥ!

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ.

unnamed2.jpg

Καταγγελία για την καταδίκη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ

Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κατάπτυστη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου που καταδίκασε τους συναδέλφους Θεόδωρο Τσαλούχα και Εύη Καρυδάκη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων του 2012. Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να εκδώσουν άμεσα ψηφίσματα καταδίκης και να απαντήσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην ποινικοποίηση της πάλης των εργαζομένων, στην προσπάθεια να μετατραπούν η δράση των συνδικαλιστών και η απεργία σε αδίκημα.

Η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, με ένα κρεσέντο σκοταδισμού και αποκορύφωμά του ότι «άποψή» της είναι πως απαγορεύεται να απεργούν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου, επιβεβαίωσε ότι προσήλθε στη δίκη με έτοιμη από τα πριν απόφαση. Απόφαση που εκπορεύεται από την κυβερνητική πολιτική και την προσπάθεια τώρα στα πλαίσια των νέων μέτρων να απαγορευτεί η συνδικαλιστική δράση, να μπουν νέα εμπόδια στην οργάνωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων για να περνάν με μεγαλύτερη ευκολία τα μέτρα και οι επιδιώξεις κυβερνήσεων και κεφαλαίου.

Η νέα αυτή ωμή επέμβαση της δικαιοσύνης στη συνδικαλιστική δράση έχει στόχο. Όσες προσπάθειες κι αν κάνει το κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις του και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους για να φιμώσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στο κενό. Στο στόχαστρό τους είναι οι εργαζόμενοι, στους οποίους θέλουν να περάσουν κλίμα τρομοκρατίας και φόβου. Δεν θα τους περάσει! Με συσπείρωση στα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, με αλλαγή του συσχετισμού όπου το τιμόνι είναι στα χέρια των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, οι εργαζόμενοι μπορούν να βγουν στην αντεπίθεση. Να επιβάλλουν το δίκιο τους, να κάνουν πράξη το «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Κάλεσμα σε πάλη για τα προβλήματα των προσφύγων στο Μόζα

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες της πόλης μας να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που υποφέρουν. Να κάνουμε δική μας υπόθεση τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων μαζί με τον αγώνα ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα. Εξάλλου, κοινή είναι η ρίζα, κοινός είναι ο αντίπαλος που γεννά τους πολέμους, την προσφυγιά, την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και τη φτώχεια.

Η σημερινή κατάσταση χειροτερεύει με ευθύνη της κυβέρνησης που έχει βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα παρά τη θέλησή τους. Υπέγραψε και εφαρμόζει κατά γράμμα τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας που διπλοεγκλωβίζει τους πρόσφυγες και μάλιστα την παρουσιάζει ως μονόδρομο για τον περιορισμό του προσφυγικού προβλήματος, εκβιάζοντας το λαό, σε μια περίοδο μάλιστα που κλιμακώνεται η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Την ίδια ώρα φέρνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, προσφέρει γη και ύδωρ για την επιτυχία των δολοφονικών-ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για να πλουτίσουν οι μεγάλες πετρελαϊκές, πολεμικές και κατασκευαστικές εταιρείες. Υπόσχεται και προπαγανδίζει σε όλους του τόνους την επιθυμία της να εμπλέξει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους ανταγωνισμούς και στις διάφορες πολεμικές συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προετοιμάζονται στην ευρύτερη περιοχή, αυξάνοντας τους κινδύνους για την εργατική τάξη και το λαό μας, καθώς και άλλους λαούς.

Πάνω στα αδιέξοδα που δημιουργούν αυτές οι συνθήκες, διάφορα φασιστοειδή, με ύπουλο αλλά οργανωμένο τρόπο προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριό τους. Στο στόχο τους τις τελευταίες μέρες έχουν τους εργαζόμενους γονείς, με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Χρησιμοποιούν τις απαράδεκτες καθυστερήσεις και την τακτική της κυβέρνησης στο ζήτημα που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της, για να προπαγανδίζουν τις φασιστικές και ναζιστικές θεωρίες τους, να σπέρνουν το μίσος ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους. Η κυβέρνηση με τη στάση της δίνει χώρο και χρόνο στους φασίστες να παρεμβαίνουν. Τα φασιστοειδή αποκαλύπτονται για άλλη μια φορά πόσο καλά μαντρόσκυλα του συστήματος είναι, ενός συστήματος που πάντα θέλει τους πρόσφυγες και μετανάστες στη γωνία για να είναι πιο φτηνοί εργάτες, να χρησιμοποιούνται για να χτυπιούνται συνολικά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Να απομονωθούν από όλους! Καμία υποτίμηση, ιδιαίτερα από τους γονείς που αντιλαμβάνονται τον σχεδιασμό που έχουν!

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας,
Να καταδικάσουν με ψηφίσματα αλληλεγγύης, την προσπάθεια των φασιστοειδών να στρέψουν τους γονείς εναντίων των προσφύγων στο ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. Να αποφασίσουν να δώσουν το παρόν στην υποδοχή των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία, την πρώτη μέρα των μαθημάτων, αποτρέποντας τις φιέστες μίσους των εθνικιστών.

Να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην πικετοφορία στις 16 Δεκέμβρη για να διεκδικήσουμε από κοινού με τους πρόσφυγες του Μόζα:

· Να καταργηθούν όλες οι αντιδραστικές συμφωνίες (Δουβλίνο, ΕΕ-Τουρκίας, κ.λπ.) που εγκλωβίζουν περίπου 60.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα, για να αποτελέσουν το φθηνό εργατικό δυναμικό, σε συνθήκες απόλυτες εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης, στα νύχια των μονοπωλίων ελληνικών και ξένων.
· Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όχι στην παραχώρηση των στρατιωτικών βάσεων. Όχι στην εκχώρηση της φρούρησης των συνόρων σε ΝΑΤΟικούς ευρωενωσιακούς μηχανισμούς, όπως η FRONTEX, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης Συνόρων, με πρόσχημα τους μετανάστες.
· Να δοθεί η δυνατότητα γρήγορης χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες και προώθησής τους στις χώρες που θέλουν.

Για τους πρόσφυγες στο Βόλο:
· Αξιοπρεπείς ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όσο διάστημα φιλοξενούνται εδώ. Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στη στέγαση, σίτιση, υγιεινή, ύδρευση, θέρμανση. Άμεσα μέτρα για τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, με ευθύνη της 5ης ΥΠΕ, πρόσληψη και διάθεση του απαραίτητου προσωπικού και με ιδιαίτερη μέριμνα για τις γυναίκες, τα ΑμΕΑ, τα μικρά παιδιά. Έξω οι ΜΚΟ από τον Μόζα.
· Να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και να εξασφαλισθούν άμεσα οι όροι και οι προϋποθέσεις για να ενταχθούν όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση. Να δημιουργηθούν κατάλληλες αίθουσες μέσα στη δομή, για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και να ξεκινήσουν επιτέλους τα μαθήματα για τα παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης και γυμνασίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει