Με επεισόδια και 30 προσαγωγές η πορεία στη μνήμη Γρηγορόπουλου στο Βόλο (Video + Photos)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.30

Όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, έτσι και στο Βόλο, επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για την 5η επέτειο μνήμης της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, από τα πυρά του Ειδικού Φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Στο Βόλο, της πορείας, στην οποία συμμετείχαν πολιτικοί φορείς, συλλογικότητες αλλά και ανένταχτοι πολίτες και ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής από τον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επί της οδού Ιάσονος, προηγήθηκαν αρκετές προληπτικές προσαγωγές.

3.jpg

4.jpg

Οι συμμετέχοντες στην πορεία, την οποία ακολουθούσαν διμοιρίες των ΜΑΤ, κινήθηκαν στις οδούς Φιλλελήνων, Δημητριάδος, Καρτάλη, Γαζή, Ιωλκού και μέσω της οδού Ιάσονος, κατέληξαν στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απ’ όπου ξεκίνησαν.

2.jpg

55.jpg

Λίγα λεπτά μετά το τέλος της πορείας ήταν που ξεκίνησαν και τα επεισόδια μεταξύ κάποιων εκ των συμμετεχόντων στην πορεία και ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνου.

22.jpg

Ακολούθησαν κατά την διάρκεια και μετά το τέλος των επεισοδίων και νέες προσαγωγές, με τον αριθμό τους να φτάνει συνολικά τους 30, οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα και αφού έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, πραγματοποίηθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης, αφέθηκαν σταδιακά όλοι ελεύθεροι.

ΔΕΙΤΕ πλάνα και φωτογραφίες, όπως καταγράφηκαν από την κάμερα του e-Volos.gr:


Μπορεί επίσης να σας αρέσει