Με επιτυχία στέφθηκε η 1η Λαϊκή Συνέλευση του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" στον Αγ.Νεκτάριο Νέας Ιωνίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Λαϊκή Συνέλευση στον Αγ. Νεκτάριο Νέας Ιωνίας. Δεκάδες κάτοικοι συμμετείχαν, ενώ μια επιτροπή αιρετή και ανακλητή δημιουργήθηκε για να φέρει σε πέρας το συντονισμό μεταξύ των κατοίκων αλλά και των άλλων συνοικιών στο Βόλο.

Μέλη της Επιτροπής μας παρότρυναν τους κατοίκους να οργανωθούν τώρα ενάντια στη κοινωνική καταστροφή της κυβέρνησης αλλά και τη διάλυση της ευρωζώνης που θα έχει δραματικές συνέπειες για τις χρεοκοπημένες χώρες ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού που σπρώχνει λαούς ολόκληρους στο χείλος της αβύσσου αλλά και στην επανάσταση όπως στην Αίγυπτο.

Συναγωνιστές ενημέρωσαν για τις περικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις και τα χαράτσια, ειδικότερα της ΔΕΗ, και υποσχέθηκαν ότι κανένα σπίτι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα είτε γιατί υπάρχει αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών, είτε γιατί υπάρχει άρνηση πληρωμής στο χαράτσι. Χωρίς οργάνωση και αλληλεγγύη είναι αδύνατον να νικήσουμε, τονίστηκε πολλές φορές από τους ομιλητές.

Η συνέλευση καλέστηκε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Τρίτης στη Ν. Ιωνία αλλά και να συμμετάσχει με δικά της πανό στη γενική απεργία της 1/12 στην ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση.
Νωρίτερα το πρωί από τις 10πμ, μέλη της επιτροπής μας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ μοιράζοντας κείμενο αλληλεγγύης στους συλληφθέντες συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενώ από τις 12πμ και μετά κι άλλοι συναγωνιστές συνέχισαν το πρόγραμμα αποκλεισμού των γραφείων της ΔΕΗ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα χαράτσια.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πρόγραμμα Δράσεων:

  • Δευτέρα, 28/11, 5.00μμ, πλ. Αγ. Βαρβάρας, Ν. Ιωνία (Λαϊκή συνέλευση).
  • Τρίτη, 29/11, 10.00πμ, Ειρηνοδικείο, Δικαστήρια Βόλου (εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ).
  • Τρίτη, 29/11, 5.30μμ, ουζερί «ΑΔΙΕΞΟΔΟ», Ιωλκού & Αγ. Παρασκευής, Βόλος (Λαϊκή συνέλευση Αγ. Παρασκευής).
  • Τετάρτη, 30/11, 6.30μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος (τακτική συνέλευση επιτροπής).
  • Πέμπτη, 1/12, συμμετοχή στην γενική απεργία σε ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση (δράσεις ημέρας, τόπος & ώρα συγκέντρωσης θα ανακοινωθεί με νέο δελτίο τύπου).
Μπορεί επίσης να σας αρέσει