Με καινοτόμες δράσεις απαντά η ΑΓΕΤ στην κρίση

Τους στόχους και τα σχέδια της ΑΓΕΤ Ηρακλής για να επιβιώσει στο δυσοίωνο οικονομικά περιβάλλον παρουσίασε σήμερα ο νέος διευθυντής του εργοστασίου Θαν. Μπάμπος. Διαβεβαίωσε ότι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα σέβονται τους εργαζόμενους, ενώ επισήμανε ότι το «κλείσιμο» του εργοστασίου για 20 μέρες μέσα στον Αύγουστο είναι στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας οικονομικής συγκυρίας.

Ο κ. Μπάμπος επισήμανε ότι το εργοστάσιο του Βόλου έχει πολλές δυνατότητες εξέλιξης και ήδη έχει να επιδείξει πολλές πρωτιές ενώ επιδεικνύει και μεγάλες δυνατότητες προσαρμογής, υιοθετώντας καινοτόμες δράσεις και προϊόντα για να διατηρήσει αλλά και να αυξήσει τη θέση του στην αγορά του τσιμέντου.

Η εταιρεία επίσης δίνει βαρύτητα στον τομέα υγιεινής κι ασφάλειας στο χώρο εργασίας ενώ στο εργοστάσιο στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής συνείδησης εφαρμόζει τεχνικές για τον περιορισμό της διαφεύγουσα σκόνης αλλά και της μείωσης της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

«Στόχος μας είναι να μειωθεί το ανθρακικό αποτύπωμα και γι’ αυτό το λόγο έχουμε ξεκινήσει τη χρήση βιομάζας, αλλά και τη χρήση φυσικού αερίου, έναντι του μαζούτ».
Επιπλέον στόχος είναι να παραχθούν «πράσινα» προϊόντα, καθώς με την κατάλληλη τεχνογνωσία, η βιομηχανία, εγκαταλείπει σταδιακά την παραδοσιακή άλεση του τσιμέντου και προχωρά σε ξεχωριστή άλεση, με μικρότερη συμμετοχή ενεργού συστατικού.

Στο πλαίσιο δε της προστασίας του Περιβάλλοντος και της ενίσχυσης της βιοποικιλότητας η Εταιρεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας . προχωρά στην αποκατάσταση των ανενεργών της λατομείων , αρχής γενομένης από αυτά της Ανάβρας και της Αγριάς και στη συνέχεια του Αλμυρού και του Σέσκλου. Παράλληλα υιοθετείται πρόγραμμα ανακύκλωσης κι επαναχρησιμοποίησης των νερών που η ΕΨΑ χρησιμοποιεί για το πλύσιμο των μπουκαλιών, προκειμένου να γίνει η ψύχη των απαερίων.

Ερωτηθείς ο κ. Μπάμπος για τη μη λειτουργία του φούρνου μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου, επισήμανε ότι αυτό δε γίνεται για πρώτη φορά, καθώς η λειτουργία του είχε σταματήσει δύο φορές μέσα στο 2010. Κι αυτό γιατί τα σιλό είναι γεμάτα με αδιάθετο τσιμέντο και φυσικά δεν είναι δυνατόν να γίνει φύλαξή του σε εξωτερικούς χώρους.

Μάλιστα ανέφερε ότι και το λιμάνι ενδέχεται να σταματήσει για μερικές ημέρες, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων για την ώρα, ούτε άμεσης εφαρμογής προγράμματος εθελούσιας εξόδου, μια πρακτική που διαχρονικά έχει ακολουθηθεί, στο πλαίσιο της ήπιας προσαρμογής στις εκάστοτε συνθήκες της αγοράς αλλά και του εκσυγχρονισμού του εργοστασίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει