Μιτζικός: Υπό προϋποθέσεις στις τοπικές κοινωνίες η διαχείριση των υδάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Προτεραιότητα στη διαχείριση των υδάτων πρέπει να έχουν οι τοπικές κοινότητες, τόνισε μεταξύ άλλων ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μιχάλης Μιτζικός, στη διάρκεια περιοδείας του στην Πορταριά. Ο κ. Μιτζικός, που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κατηχωρίου και κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος Πορταριάς, επισήμανε ότι τη διαχείριση του νερού πρέπει να έχουν οι τοπικές κοινότητες, με στόχο την προστασία της αγροτικής παραγωγής και κατ’ επέκταση των τοπικών επιχειρήσεων, έτσι ώστε να παραμείνουν οι νέοι στα χωριά.

Οι τοπικές κοινωνίες, ανέφερε ο κ. Μιτζικός, πρέπει να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο όσον αφορά το νερό και την διαχείρισή του. Άλλωστε το ζήτημα του νερού αναδεικνύεται σε μείζον πλέον της κοινωνίας μας.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι στην Ελλάδα, που θα πληγεί περισσότερο από την ξηρασία, η ελάχιστη ροή στα μεγαλύτερα και στα μικρότερα ποτάμια θα μειωθεί έως 40% και οι χρονικοί περίοδοι ανεπάρκειας νερού θα αυξηθούν έως 80%. Σύμφωνα με μελέτη, το πρόβλημα της ξηρασίας, κατά τις επόμενες δεκαετίες, θα είναι πιο έντονο στην Ελλάδα.

Φυσικά η Πορταριά αποτελεί και τουριστικό θέρετρο του Πηλίου και δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στην ανάπτυξη του τουρισμού. Ο κ. Μιτζικός θεωρεί ότι ο τουρισμός είναι η «βαριά βιομηχανία» του Βόλου και προς αυτή την κατεύθυνση εντάσσονται και οι προτάσεις του, να αναλάβει ο Βόλος τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2021 και να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης εκείνη την χρονιά. Οι δύο αυτές προτάσεις, εφόσον υιοθετηθούν, θα δώσουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της πόλης, όπως στις υποδομές στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό και θα σημάνουν νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει