Μουσείο Φυσ. Ιστορίας Βόλου: Νέος Κύκλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για παιδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Από την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 ξεκινά νέος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου.

Τα προγράμματα αυτά του Μουσείου απευθύνονται σε ηλικίες:

Α: παιδιά 4-6 ετών
Β: παιδιά 7-9 ετών
Γ: παιδιά 10-12 ετών

Τα παιδιά συμμετέχοντας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη δημιουργία του πλανήτη μας, των ορυκτών και των πετρωμάτων, των απολιθωμάτων και άλλων στοιχείων της φυσικής ιστορίας, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δημιουργικές τους ικανότητες μέσα από κατασκευές.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι τα εξής:

1)Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους

Στο νέο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στον κόσμο των Δεινοσαύρων. Σε ένα κύκλο μαθημάτων που διαρκεί δύο μήνες, τα παιδιά θα μάθουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά σκάμματα τα παιδιά βρίσκουν απολιθωμένα νύχια, κόκκαλα και δόντια δεινοσαύρων και αναγνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινοσαύρου ανήκουν.

2)Μικροί Ορυκτολόγοι
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη γνωριμία των παιδιών με τα ορυκτά και τα πετρώματα. Σε ένα κύκλο μαθημάτων που διαρκεί δύο μήνες, τα παιδιά θα μάθουν τι είναι ορυκτά, τι είναι ηφαίστεια, τι ορυκτά βρίσκουμε μέσα στα σπήλαια, θα κατασκευάσουν μόνοι τους ηφαίστεια και διάφορα άλλα ορυκτά. Θα μάθουν πως χρησιμοποιούμε τις ορυκτές πρώτες ύλες στην καθημερινή ζωή μας μέσα από βιωματικά παιχνίδια.

3)Μικροί Παλαιοντολόγοι

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι» τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία μιας παλαιοντολογικής ανασκαφής. Ως «μικρός παλαιοντολόγος» κάθε παιδί αποκαλύπτει τα απολιθώματα στο πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα, με ειδικά εργαλεία και στη συνέχεια αναγνωρίζει σε ποιο ζώο ανήκουν. Περιλαμβάνει 4 μαθήματα στα οποία τα παιδιά σκάβουν και βρίσκουν απολιθώματα από θηλαστικά, όπως άλογο, λύκος, φυτικά απολιθώματα, όπως φύλλα και καρπούς, αλλά και απολιθωμένα κοχύλια ηλικίας πάνω από 30 εκατομμύρια έτη.
Τα μαθήματα είναι μία φορά την εβδομάδα και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα, καθώς και το Σάββατο το πρωί. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους από αυτή την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00-14:00, εκτός Δευτέρας.

Επίσης, τηλεφωνικά μπορούν να ενημερώνονται στο τηλέφωνο του Μουσείου 24210 36555 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr.

ifais2.JPG

ifais3.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει