Μουτσινάς για κενά σε Μουσικό Σχολείο & Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την αναφορά και την ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Θέμα: «Κάλυψη κενών διδακτικών ωρών στο Μουσικό Σχολείο Βόλου»

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την με αριθ. πρωτ. 145371/27.11.2013 επιστολή του Αντιδημάρχου Βόλου κ. Απόστ. Παντσά με την οποία ζητά τη συμπλήρωση των κενών στις εκπαιδευτικές ώρες των μουσικών μαθημάτων ειδίκευσης του Μουσικού Σχολείου Βόλου..

Με την εν λόγω αναφορά ο Βουλευτής επισημαίνει:

«Κύριε Υπουργέ,

Έχει ήδη περάσει το ένα τρίτο της φετινής διδακτικής χρονιάς και παραμένουν ακόμη κενά στις εκπαιδευτικές ώρες των μουσικών μαθημάτων ειδίκευσης του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Επειδή η ύπαρξη αυτών των κενών ουσιαστικά υπονομεύει το ιδιαίτερο παιδαγωγικό και πολιτιστικό έργο του σχολείου, σας παρακαλώ να εξετάσετε άμεσα την συνημμένη αναφορά.»

Θέμα: «Απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από αδράνεια για τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση».

Ο βουλευτής Μαγνησίας κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τους Υπουργούς 1.Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και 2.Οικονομικών:

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) διαθέτει κάθε χρόνο μέχρι 500,0 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθά τους εργαζόμενους να βρουν δουλειά και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες όταν χάνουν τη δουλειά τους εξαιτίας αλλαγών στο παγκόσμιο εμπόριο, π.χ. αν κλείσει μια μεγάλη επιχείρηση ή μεταφερθεί ένα εργοστάσιο σε χώρα εκτός ΕΕ.

Στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε η ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης, από την 1η Μαΐου 2009 δόθηκε χρηματοδοτική βοήθεια από το ΕΤΠ σε εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα δελτία του ΕΤΠ, το οποίο υπάρχει από το 2007, και παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την οικονομική κρίση κατέχοντας τα οδυνηρά ευρωπαϊκά «ρεκόρ» στην ανεργία και στα λουκέτα επιχειρήσεων, η Ελλάδα υπέβαλε μία και μοναδική αίτηση το 2011 και είχε εισροή μόνον 2,9 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αντίθεση, χώρες με μικρά ή μικρότερα προβλήματα, κατέθεσαν πληθώρα αιτήσεων και εισέπραξαν σοβαρά ποσά. Ενδεικτικά αναφέρονται δύο χώρες με τον μισό περίπου πληθυσμό της Ελλάδας που είχαν και διαφορετικό βαθμό επιρροής από την κρίση: κατά την τελευταία πενταετία η Ιρλανδία είχε εισροές 64,6 εκατομμυρίων ευρώ και η Δανία 57,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Γιατί υπήρξε αυτή η αδράνεια στην διεκδίκηση των πόρων του ΕΤΠ ; Υπάρχουν ευθύνες ; και σε ποιους αποδίδονται ;

  2. Ποιες ενέργειες σκοπεύουν να κάνουν ώστε η χώρα μας να διεκδικήσει πόρους από το ΕΤΠ, τουλάχιστον κατά την νέα προγραμματική περίοδο ;

Ο ερωτών βουλευτής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει