"Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου του Περιφερειακού"

Αίτημα του Δημάρχου Βόλου προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Την ανάγκη να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου κατασκευής του Περιφερειακού Βόλου, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, προκειμένου να ασκηθεί πίεση για τη δημοπράτηση των προγραμματισμένων έργων και μελετών, στο πλαίσιο των τελευταίων πολιτικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Η λειτουργία της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη Δημοτική Αρχή Βόλου από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της. Με επιστολή του προς τον κ. Αγοραστό, στις 20 Ιανουαρίου, ο κ. Σκοτινιώτης είχε ζητήσει την ανασυγκρότηση της Επιτροπής, η οποία λειτουργούσε με πρωτοβουλία της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί το διάδοχο θεσμό.

Ένα μήνα μετά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας προχώρησε πράγματι στη συγκρότηση της εν λόγω Επιτροπής, υπό την προεδρία του ιδίου, αναθέτοντας σε αυτή την ευθύνη –με συμβουλευτικό χαρακτήρα- να παρακολουθεί όλα τα θέματα που σχετίζονται με την πορεία του έργου.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα η Επιτροπή δεν έχει συγκληθεί, όπως σημειώνει στη σημερινή επιστολή του ο κ. Σκοτινιώτης, γεγονός που δυσχεραίνει το συντονισμό των τοπικών φορέων όσον αφορά τον τρόπο αντίδρασης στη συνεχιζόμενη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου.

«Επειδή είναι προφανές πως δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή τυχόν νέα καθυστέρηση της δημοπράτησης των προγραμματισμένων έργων και μελετών, πιστεύουμε ότι πρέπει να ασκηθεί άμεση και συντονισμένη πίεση, ώστε να μην υπάρξει η οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις τελευταίες πολιτικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης», τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου προς τον κ. Αγοραστό και τον ενημερώνει ότι «επείγει να αντιμετωπιστούν, στο πλαίσιο της εργολαβίας-«σκούπα», οι σημαντικότατες ελλείψεις που παρουσιάζονται στο τμήμα από Α/Κ Λαρίσης μέχρι Γορίτσα, εξαιτίας των οποίων συχνά γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, ακόμη και θανατηφόρων».

Όπως είναι γνωστό, για το σοβαρότατο αυτό θέμα ο κ. Σκοτινιώτης έχει ήδη απευθυνθεί εγγράφως στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, παρουσιάζοντας αναλυτικά και τεκμηριωμένα τα συγκεκριμένα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στο αναφερόμενο τμήμα του Περιφερειακού (τελική αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων, αντικατάσταση τμημάτων στηθαίων που έχουν καταστραφεί μετά από οδικά ατυχήματα, ηχοπετάσματα, βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, συνεχείς βλάβες στους ισόπεδους σηματοδοτούμενους κόμβους Μελισσατίκων, Φυτόκου και Αγ. Βαρβάρας, θέματα ασφάλειας των πεζών σε όλο το μήκος του δρόμου, αντιπλημμυρικά έργα που προβλέπει η μελέτη ανάντι του Περιφερειακού, σύνδεση της οδού Ζάχου με την γέφυρα του Κραυσίδωνα κλπ.).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει