Νομοθετική ρύθμιση για τη στήριξη των τριτέκνων

Ζητά με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Tο ζήτημα της θεσμικής εξομοίωσης της τρίτεκνης οικογενείας με την πολύτεκνη θέτει με ερώτηση, προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Πάρα τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις του υπουργείου, σε αντίστοιχες ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο βουλευτής Μαγνησίας, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά δεδομένα ο αριθμός των γεννήσεων έχει συρρικνωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα η χώρα μας να υφίσταται δημογραφική παρακμή. Οι τρίτεκνες οικογένειες, που υπερτερούν αριθμητικά των πολύτεκνων, περιμένουν εναγωνίως τη θεσμική και οικονομική εξομοίωσή τους με τις πολύτεκνες και την ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944 .

Μέχρι στιγμής η πολιτεία έχει ενσωματώσει στην ισχύουσα νομοθεσία της, διατάξεις οι οποίες παρέχουν κοινωνική προστασία στις τρίτεκνες οικογένειες, χωρίς όμως την πλήρη εξομοίωσή τους με τις πολύτεκνες οικογένειες.

Ένα πρώτο επιβεβλημένο βήμα είναι η με νομοθετική ρύθμιση θέσπιση μειωμένων κατά 50% εισιτηρίων για τα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεών τους. Επίσης, ένα θέμα που χρήζει άμεσης ρύθμισης είναι αυτό των μεταθέσεων τρίτεκνων εκπαιδευτικών. Ενώ ο ισχύων νόμος προβλέπει τη μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους για τους δημόσιους, πολιτικούς, διοικητικούς υπαλλήλους, ωστόσο στη συγκεκριμένη διάταξη δεν συμπεριλαμβάνονται οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ρωτά τον αρμόδιο υπουργό για το αν προτίθεται να προβεί σε ρύθμιση για τη θέσπιση μειωμένου εισιτηρίου κατα 50% στις τρίτεκνες οικογένειες με την προσθήκη διάταξης στο Ν.3454/2006, όπως και αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να συμπεριληφθούν και οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί στο καθεστώς μεταθέσεων, που ισχύει για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει