ΝΟ.Δ.Ε Μαγνησίας ΝΔ: Το «Ψηφιακό» Σχολείο της φωτοτυπίας.

Με ανακοίνωσή της η ΝΟ.Δ.Ε Μαγνησίας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, σχολιάζει και καυτηριάζει τα ευτράπελα της έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς:

«Η έναρξη της Σχολικής Χρονιάς βρίσκει την Κυβέρνηση να έχει χάσει τον έλεγχο και να παραπαίει. Καθημερινά αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι Υπουργοί δεν συνεννοούνται μεταξύ τους. Αυτό προκύπτει από το οδυνηρό γεγονός ότι τέσσερα συναρμόδια υπουργεία – Παιδείας, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εσωτερικών – ένα χρόνο τώρα δεν μπορούν να συνεργαστούν και να καταλήξουν στην αγορά χαρτιού, στην εκτύπωση και διανομή των βιβλίων στα σχολεία. Αποτέλεσμα, το ξεχαρβάλωμα της Παιδείας. Φτάσαμε στο έσχατο σημείο να έχουμε εκπαιδευτικούς και μαθητές χωρίς βιβλία και να μην υπάρχει ούτε μία παραίτηση για αυτήν την κατάντια;

Το Νέο Σχολείο κατάντησε το «Ψηφιακό» Σχολείο της φωτοτυπίας.
«Το Νέο Σχολείο θα είναι Ολοήμερο. θα είναι Καινοτόμο. θα είναι Αειφόρο. θα είναι Ενταξιακό. Το Νέο Σχολείο ασφαλώς και θα είναι Ψηφιακό. Το Νέο Σχολείο θα έχει διαδραστικούς πίνακες, θα έχει υπολογιστές για όλους τους μαθητές. Το Νέο Σχολείο ασφαλώς και θα έχει το απαιτούμενο ψηφιακό – εκπαιδευτικό υλικό.» είχε πει κατά τις εξαγγελίες του για την Παιδεία ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ το προηγούμενο σχολικό έτος. Ένα έτος Γολγοθάς για όλα τα σχολεία. Η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών στέρησε από τις σχολικές μονάδες τα αυτονόητα. Το δικαίωμα της θέρμανσης, της σωστής υγιεινής και γενικότερα της πολιτισμένης λειτουργίας του χώρου που φιλοξενεί το μέλλον της Ελλάδας, τα παιδιά μας. Το 2011 οι μαθητές δε διεκδικούσαν το Νέο Σχολείο. Διεκδικούσαν ένα περιβάλλον αντάξιο της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας.

Με αυτές τις προσδοκίες αποφάσισαν και τις συγχωνεύσεις σχολείων και τη μείωση εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και στο όνομα του «Καλλικράτη» την κατάργηση των σχολικών επιτροπών, ιδρύοντας μία για την Πρωτοβάθμια και μία για τη Δευτεροβάθμια σε κάθε Δήμο. Το κυρίαρχο ζήτημα που τους απασχόλησε ήταν η εξοικονόμηση πόρων στο όνομα του μνημονίου και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας. Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πολλά.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει