Ο Αντιπύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου νέος Διοικητής της Δ.Π.Υ. Μαγνησίας

Μέχρι πρότινος Διοικητής στην Π.Υ. Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου

Την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ανέλαβε ο μέχρι πρότινος Διοικητής στην Π.Υ. Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου Αντιπύραρχος Χαράλαμπος Χρ. Πόζογλου.

Ο νέος Διοικητής γεννήθηκε στον Αμπελώνα Καρδίτσας το 1960, είναι δημότης Βόλου, έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το 1996 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Κατά την διάρκεια της θητείας του έχει υπηρετήσει στις Π.Υ. Ελευθερούπολης Καβάλας, Π.Υ. Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, Π.Υ. Παλαμά Καρδίτσας ως Διοικητής, στην Π.Υ. Βόλου ως προϊστάμενος Ανακριτικού και Πυρασφάλειας, στην Π.Υ. Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου ως Υποδιοικητής και στην συνέχεια ως Διοικητής, πριν αναλάβει Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας.

Έλαβε μέρος στην κατάσβεση – διαχείριση μεγάλων δασικών πυρκαγιών (Πήλιο, Σκιάθο, Σκόπελο), αστικών πυρκαγιών και συμβάντων με φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, διασώσεις κλπ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πόζογλου είχε άριστη συνεργασία με τον μέχρι πρότινος προκάτοχό του και νυν Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχο Νικόλαο Μιχαλάκη, η οποία αναμένεται να αποδώσει ιδιαίτερα θετικούς καρπούς για την Μαγνησία, η οποία το περασμένο καλοκαίρι δοκιμάστηκε σκληρά από τον Στρατηγό άνεμο και τις αναρίθμητες εστίες απ’ άκρη σ’ άκρη της Περιφερειακής Ενότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει