Ο Δημήτρης Στρατούλης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας την Τετάρτη στο Βόλο

“Διώχνουμε τρόικες/μνημόνια – Για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων”, με συνομιλητές τους Βουλευτή Μαγνησίας Αλ. Μεικόπουλο και μέλος της ΕΕ ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπίζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Είναι πλέον φανερό ότι η πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και 3,5 χρόνια, η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και βάρβαρης λιτότητας, της υποτέλειας και της καταστροφή μετατρέπει τη χώρα σε μια σύγχρονη «αποικία» χρέους. Οι υποδομές της χώρας, που δημιουργήθηκαν με τον ιδρώτα εκατομμυρίων ανθρώπων επί δεκαετίες, ξεπουλιούνται και μάλιστα έναντι πινακίου φακής. Το ξεπούλημα αυτό σε συνδυασμό με την εκποίηση του δημόσιου πλούτου επιταχύνει τη διαδικασία διάλυσης του παραγωγικού ιστού. Aκυρώνεται έτσι, οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης, μετατρέποντας τη χώρα σε άδειο κουφάρι. Το μέλλον της σημερινής και των επόμενων γενεών φαντάζει και θα είναι εφιαλτικό.

Η κοινωνική διάλυση κατοχυρώνει ένα νέο εργασιακό μοντέλο το οποίο θυμίζει επικίνδυνα αυτό των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η ανεργία αγγίζει το 30%, για τους νέους το 60%, τα 300, 400 ή 600 ευρώ θεωρούνται μισθοί και συμπληρώνονται από ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Αυτό είναι η «εργασιακή ζούγκλα» και επηρεάζει άμεσα τη συγκρότηση της κοινωνίας, την ψυχολογία των ανθρώπων, τη ζωή τους.

Η θρασύτατη μνημονιακή κυβέρνηση, που με την πολιτική της εκτόξευσε την ανεργία σε αυτά τα εξωφρενικά ύψη, καμώνεται ότι ενδιαφέρεται για τους άνεργους δίνοντάς τους «δουλειά» πέντε μηνών, προσωρινή δηλαδή, και σίγουρα κακοπληρωμένη. Η μόνη «αγωνία» της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι να δείξει μειωμένη ανεργία, που θέλει δε θέλει, είναι πλασματική.

Η ανεργία όμως δεν θεραπεύεται από την περιστασιακή εργασία. Θα είναι ένα μεσοδιάστημα όπου τα όρια ανάμεσα στον ημιαπασχολούμενο και στον άνεργο θα είναι εξαιρετικά ασαφή. Οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκες για πέντε μήνες τον χρόνο. Ο άνεργοι έχουν ανάγκη από δουλειά και όχι από δούλεμα. Και οι ήδη εργαζόμενοι, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, έχουν ανάγκη για αξιοπρεπή εργασία, για αξιοπρεπή αμοιβή, δηλαδή για αξιοπρεπή ζωή.

Άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν. Πρέπει να τους σταματήσουμε σήμερα. Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της αποτελεί προϋπόθεση για τη ριζική αλλαγή πορείας της χώρας, την προστασία της δημοκρατίας και την έξοδο από την κρίση, με όρθια την κοινωνία. Έχουμε ανάγκη από ένα μαζικό πολιτικό ρεύμα ανατροπής και διεξόδου το οποίο θα υπηρετήσει τους παραπάνω στόχους και προωθήσει με μια αριστερή κυβέρνηση σωτηρίας τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και ο ελληνικός λαός.

Για όλα τα παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη και ώρα 8.00 μ.μ. στο Ηρώο στην παραλία του Βόλου με θέμα «Διώχνουμε Τρόικες/Μνημόνια – Για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων» με ομιλητές τον Δημήτρη Στρατούλη, Βουλευτή Β’ Αθήνας και υπεύθυνο της ΕΕΚΕ Εργασίας, τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Βουλευτή Μαγνησίας και τον Θωμά Μπίζα, μέλος της ΕΕ ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει