Ο Θ. Νάκος για τους απλήρωτους καθηγητές στα δημόσια ΙΕΚ

Ερώτηση του Βουλευτή Θανάση Νάκου για τις καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων των καθηγητών στα δημόσια Ι.Ε.Κ.

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Θανάσης Νάκος κατέθεσε Ερώτηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς την Υπουργό Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καθηγητές των δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από το 2008, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις που λαμβάνουν από το Υπουργείο, ότι άμεσα θα τους καταβληθούν οι οφειλόμενες αποδοχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Νάκου, στην ίδια δυσάρεστη κατάσταση βρίσκονται και οι εκπαιδευτές του 2ου Ι.Ε.Κ. Βόλου, που αν και σήμερα έχει κλείσει, εντούτοις δεν έχουν πληρωθεί για τις υπηρεσίες τους, από το 2008 έως και το τέλος του 2010, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους καθηγητές του 1ου Ι.Ε.Κ., το οποίο πλέον είναι το μοναδικό Ι.Ε.Κ. της πόλης. Τα χρήματα, που το κράτος οφείλει στους εκπαιδευτές, των οποίων ο αριθμός υπερβαίνει τους 250 μόνο στο Βόλο, κυμαίνονται για τον καθένα από πενήντα μέχρι και τέσσερις χιλιάδες ευρώ σε όσους έχουν διδάξει παραπάνω εκπαιδευτικές ώρες. Για όλους όμως είναι χρήματα, που τα έχουν δουλέψει και τα έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, που βιώνουν όλα τα Ελληνικά νοικοκυριά.

Στη συνέχεια ο βουλευτής τονίζει, πως στις 15 του περασμένου Μάρτη, εκδόθηκε ανακοίνωση από το Υπουργείο, σύμφωνα με την οποία μέχρι το τέλος Ιουνίου 2011 θα καταβαλλόταν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εκπαιδευτές. Δυστυχώς, η παραπάνω δέσμευση δεν τηρήθηκε και οι καθηγητές όχι μόνο δεν εξοφλήθηκαν, αλλά δεν πήραν ποτέ μέχρι σήμερα, έστω μία προκαταβολή από τα χρήματα που το Υπουργείο τους οφείλει. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και η μετατροπή σε ηλεκτρονική μορφή όλων των στοιχείων των εκπαιδευτών για να ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, που κάποια στιγμή ζητήθηκε από το Υπουργείο έχει ολοκληρωθεί, αλλά η καταβολή των δεδουλευμένων δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Ο κ. Νάκος, θέτοντας όλα τα παραπάνω υπόψη της αρμόδιας Υπουργού, ζητά να αναλάβει η ίδια μία πρωτοβουλία, προκειμένου να τακτοποιηθεί το ζήτημα άμεσα, να σταματήσει η ταλαιπωρία των εργαζομένων και οι καθηγητές των δημοσίων ΙΕΚ της χώρας, αλλά και των δύο Ι.Ε.Κ. της πόλης του Βόλου να πάρουν άμεσα τους μισθούς που τους οφείλονται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει