Ο Καρδιοχειρούργος Δημήτρης Ηλιόπουλος στο Marconi Radio 96,1 F.M.

Λίγες ώρες πριν, κατα την διάρκεια της εκπομπής «ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ», στον αέρα του Marconi Radio 96,1 F.M., παρών έδωσε ο Βολιώτης Καρδιοχειρούργος Δημήτρης Ηλιόπουλος, σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γενικού περιεχομένου με τον Γιώργο Κουμιώτη.

Μεταξύ των άλλων ο κύριος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στο επίπεδο ζωής, αλλά και στο θέμα του υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου.

Αρχικά ο κύριος Ηλιόπουλος μίλησε για την δύσκολη οικονομική συγκυρία, η οποία όπως είπε τα επόμενα χρόνια αναμένεται ακόμα πιο δύσκολη: «Μέχρι το 2013 αναμένονται επώδυνα χρόνια», και τόνισε τις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

«Όταν πέφτει το οικονομικό επίπεδο πέφτει και η ποιότητα ζωής. Τα παιδια δεν πάνε με τους γονείς στους οικογενειακούς τους γιατρούς για προοληπτικούς ελέγχους», ενώ παράλληλα τόνισε ότι η ψυχική υγεία των ανθρώπων κλονίζεται ανάλογα με τις οικονομικές δυσκολίες λόγω άγχους, αυπνιών και νευρικών διαταραχών.

Μιλώντας για τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε σε αυτό το σημείο, τόνισε την τάση των Ελλήνων, και γενικά των ανθρώπων, να καταναλώνουν περισσότερα από όσα παράγουν, χωρίς να αφήνουν κάτι στις επόμενες γενιές. Επέρριψε, επίσης, ευθύνες στους πολιτικούς, στις πελατειακές σχέσεις στις οποίες μας έχουν κατευθύνει και στην αποφυγή απόρριψης ευθυνών: «Τόσο καιρό δεν βρέθηκε ένας ένοχος, ένας πολιτικος που να πει «φταίξαμε σε αυτό»».

Ο κύριος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα του υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου, καταδικάζοντας τις απόπειρες των πολιτικών του Νομού μας για επέμβαση στις δικαστικές διαδικασίες.

«Δεν μπορεί η πολιτική να παρεμβαίνει στα δικαστικά θέματα, δεν μου αρέσει το γεγονός ύπαξης πολιτικών πελατειακών σχέσεων, δεν μου άρεσαν οι δηλώσεις των πολιτικών του Βόλου, ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αλλάξουν τις δικαστικές αποφάσεις.». Ενώ για το θέμα της κάθαρσης τόνισε ότι «Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κάθαρση, πρέπει να τιμωρηθούν οι άνθρωποι που μοιράζονταν τα χρήματα του ΟΠΑΠ. Ενώ έδω στην πόλη δεν τολμάμε να λέμε την αλήθεια, έξω μας έχουν κάνει βούκινο…»

Στην ερώτηση του Γιώργου Κουμιώτη, για το πως θα ενεργούσε αν του δινόταν η διαχείριση του υπουργείου υγείας, ο κύριος Ηλιόπουλος απάντησε: «‘Εχω πολιτική σκέψη, αλλά δεν πρόκειται να γίνω πολιτικός γιατί είμαι αθεράπευτα γιατρός».

Τελειώνοντας τόνισε την αναγκαίοτητα επιστροφής μας στα χωριά και κατέληξε επισημαίνοντας ότι: «Τα πιο ωραία πράγματα είναι αυτά που δεν έχουν χρηματικό κόστος, όπως ο έρωτας, ο αέρας που αναπνέουμε και φυσικά η παρέα…»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει