Ο Κ. Πουλάκης για τις ενδεχόμενες απολύσεις υπαλλήλων της Περιφέρειας

Την κάθετη αντίθεση της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» στις επαπειλούμενες απολύσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ μετέφερε στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, ο επικεφαλής της παράταξής, Κώστας Πουλάκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Πουλάκης, στην τοπική αυτοδιοίκησης επικρατεί «κλίμα έντονου αναβρασμού και κινητοποίησης» ως απάντηση στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, τα οποία χαρακτήρισε «πρωτοφανή από πλευράς οικονομικής και κοινωνικής σκληρότητας, ενώ ειδικά για την Αυτοδιοίκηση θα αποτελέσουν την οριστική της ταφόπλακα». Ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», υπενθύμισε ότι η παράταξη έχει ήδη καταθέσει επερώτηση σχετικά με το σύνολο των διαλυτικών για την αυτοδιοίκηση, άδικων, παράνομων και αντισυνταγματικών διατάξεων του μεσοπρόθεσμου, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται και το θέμα των απολύσεων.

Ο κ. Πουλάκης υπογράμμισε ότι «τη στιγμή, που και οι εργαζόμενοι και η ίδια η Αυτοδιοίκηση δίνουν έναν αγώνα ζωής και θανάτου» δεν αρκεί το Περιφερειακό Συμβούλιο να περιοριστεί στη δήλωση της αντίθεσής του προς τις απολύσεις, αλλά απαιτείται να αναλάβει και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Όπως είπε, «ήδη, η τρικομματική κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής. Προτίθεται να προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου πάση θυσία».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πουλάκης πρότεινε την έμπρακτη συμμετοχή και στήριξη του Π.Σ. Θεσσαλίας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η ανάπτυξη ενός ευρύτατου αυτοδιοικητικού κινήματος που θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στα μέτρα, σε συντονισμό μέσω της ΕΝΠΕ και με τις άλλες περιφέρειες, την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών, ώστε να ασκηθεί και με αυτό τον τρόπο πίεση στην κυβέρνηση, αλλά και τη δικαστική προσφυγή και κατά των απολύσεων και κατά του συνόλου των μέτρων (εποπτεία κ.λπ.), που πλήττουν την Αυτοδιοίκηση και αντίκεινται στο Σύνταγμα.

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο αναφέρθηκε ο κ. Πουλάκης στην Περιφερειακή Αρχή, αλλά και σε όλους τους αιρετούς που προέρχονται από τα τρία κυβερνητικά κόμματα, επισημαίνοντας ότι «μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει και να το ξεκαθαρίσει δημόσια, αν εξακολουθεί να στηρίζει το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε». Διότι, όπως είπε, «τα μέτρα δεν είναι απρόσωπα. Έχουν ονοματεπώνυμο και «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή και τη στήριξη της τρικομματικής κυβέρνησης», επομένως κάλεσε τα μέλη του Π.Σ. και τον Περιφερειάρχη να ξεκαθαρίσουν «αν προτάσσουν την κομματική τους ιδιότητα ή αυτή του αιρετού».

Κλείνοντας, ο κ. Πουλάκης υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή, και με τα τελευταία μέτρα, ξεθεμελιώνεται τελείως η κοινωνική δομή, η αυτοδιοίκηση, ο χαρακτήρας του ελληνικού κοινωνικού και κρατικού σχηματισμού επί δεκαετίες. Είναι λοιπόν η στιγμή να αναμετρηθούμε όλοι με την ιστορική μας ευθύνη και να δώσουμε μία πραγματική μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει