Ο Π. Μουτσινάς για την κατάργηση και την συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου

Στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα – Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, υπερψήφισε το νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντάς το «μια πρώτη θετική, αλλά αποσπασματική προσπάθεια της μεταρρύθμισης ώστε το κράτος να κατακτήσει τον επιτελικό και στρατηγικό του ρόλο». Επέμεινε, ωστόσο, στη θέση ότι το πρόβλημα του κράτους δεν είναι ποσοτικό, καθώς η ελληνική περίπτωση βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά πολιτικό και «άπτεται της πολιτικής αντίληψης των μέχρι τώρα κυβερνήσεων για την αξιοποίηση του κράτους σαν πολιτικό λάφυρο, αλλά και ενός άτολμου και εύκολου αριστερού βερμπαλισμού που πραγματικά δεν έδινε λύση». Επιπλέον υποστήριξε ότι για μια ουσιαστικότερη και δικαιότερη μεταρρύθμιση θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων.

Ο βουλευτής Μαγνησίας διαφώνησε και καταψήφισε σειρά άρθρων του σχεδίου νόμου σχολιάζοντας: «Είναι καλές και χρήσιμες αρκετές συγχωνεύσεις, γιατί εξορθολογίζουν και εξοικονομούν έργο και χρήμα. Υπάρχουν όμως και άστοχες, καθώς και βιαστικές συγχωνεύσεις και υπερβολές θα έλεγα».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, και ιδίως της Λίμνης Κάρλας, ο οποίος έκρινε ότι με την ένταξή του στην Περιφέρεια θα υποβαθμιστεί και θα απολέσει τη διαχειριστική του ευχέρεια και ευελιξία.

Τέλος, διατύπωσε την ένστασή του αναφορικά με τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού που υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό και θα έχει πενταετή θητεία, επερωτώντας το ρόλο, διοικητικό και πολιτικό, που καλείται να παίξει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει