Ο Π. Σκοτινιώτης παραιτήθηκε ακόμα και από δημοτικός σύμβουλος

Την Κυριακή 29 Μαρτίου η εκλογή του νέου επικεφαλής του συνδυασμού, ενώ η Νατάσα Οικονόμου αναλαμβάνει καθήκοντα δημοτικού συμβούλου

Την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης “Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά”, υπέβαλε ο Παναγιώτης Σκοτινιώτης. Μετά την παραίτηση του Π. Σκοτινιώτη, την έδρα της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα του συνδυασμού, Νατάσα Οικονόμου.

Η γραμματεία της δημοτικής παράταξης, κατά τη συνεδρίαση της Κυριακής στην οποία ο Π. Σκοτινιώτης ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί, αποφάσισε ότι ο νέος επικεφαλής μεταξύ των μελών της δημοτικής ομάδας, θα αναδειχθεί όχι μόνο από τα τέσσερα μέλη της δημοτικής ομάδας, όπως προβλέπει η νομοθεσία, αλλά από την ολομέλεια του συνδυασμού της “Επιλογής Ευθύνης-Πάμε Μπροστά”. Δικαίωμα ψήφου, δηλαδή, θα έχουν όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού, είτε διεκδίκησαν την εκλογή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε στα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Η συνέλευση των μελών του συνδυασμού και της εκλογής του νέου επικεφαλής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Η δήλωση του Παναγιώτη Σκοτινιώτη έχει ως εξής:

«Δύο μόλις μέρες μετά τον α΄γύρο των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2014, μιλώντας στη Συνέλευση των μελών του συνδυασμού μας “Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά”, αλλά και δημοσίως, ανέλαβα, ως επικεφαλής της παράταξης, την πολιτική ευθύνη της εκλογικής μας ήττας, κάνοντας απολύτως σαφές ότι η δήλωσή μου αυτή δεν είναι προσχηματική αλλά γίνεται με πλήρη συνείδηση των συνεπειών που αυτή, με βάση τον δικό μου κώδικα αρχών και αξιών, συνεπάγεται.

Έκρινα, ωστόσο, πως δεν θα έπρεπε να προχωρήσω αμέσως σε παραίτηση, αλλά να παραμείνω για μια μεταβατική περίοδο, προκειμένου να συμβάλω ώστε ότι η παράταξή μας να βρει το βηματισμό της στη νέα δημοτική περίοδο, από τη θέση που μας έταξε ο βολιώτικος λαός, διασφαλίζοντας τον ενεργό και δημιουργικό ρόλο της και τιμώντας την ψήφο εμπιστοσύνης που μας έδωσαν 10 χιλιάδες και πλέον συμπολίτες μας, τους οποίους αισθάνομαι την ανάγκη και πάλι να ευχαριστήσω.

Ήδη, με τη συμπλήρωση επτά περίπου μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, πιστεύω πως η μεταβατική αυτή περίοδος έχει ολοκληρωθεί και ήλθε η ώρα να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης “Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά”.

Στις συνθήκες που διαμορφώνονται πια στο Δήμο Βόλου και στην πόλη μας, η ευθύνη της δημοτικής μας παράταξης μεγαλώνει, αφού καλείται όχι μόνο να υπερασπιστεί τη νομιμότητα, τη δημοκρατική λειτουργία των δημοτικών οργάνων, το δημόσιο ήθος, την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και το κοινωνικό και συλλογικό συμφέρον, αλλά και να διατυπώσει ένα συνεκτικό πολιτικό σχέδιο, με νέα, σύγχρονη αναπτυξιακή και κοινωνική ατζέντα, για τον Βόλο της επόμενης μέρας. Με άλλα λόγια, η παράταξή μας θα πρέπει να αναδείξει, τόσο στα θεσμικά όργανα του Δήμου όσο και στην τοπική κοινωνία, πιο αποφασιστικά και πιο αποτελεσματικά και τα δυο συστατικά της ταυτότητάς της, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα πρωτοβουλίες για ευρύτερες αυτοδιοικητικές συνεργασίες, στην προοπτική ανασύνθεσης του τοπικού αυτοδιοικητικού χάρτη, με σταθερή πάντοτε την αντίληψη για μια αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και χειραφετημένη από κόμματα, κυβέρνηση και άδηλα συμφέροντα.

Είναι αυτονόητο ότι προσωπικά παραμένω ενεργό μέλος της παράταξης και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τη δημοτική ομάδα και συνολικά τη συλλογικότητά μας.

Με την παραίτησή μου πιστεύω πως ανοίγω το δρόμο για την ανασύνταξη της δημοτικής μας παράταξης, την ανανέωση της φυσιογνωμίας της και την ανάδειξη μιας νέας γενιάς αυτοδιοικητικών στελεχών, τα οποία, μαζί με δοκιμασμένα, έμπειρα στελέχη, θα βάλουν τη δική τους σφραγίδα στην πόλη τα επόμενα κρίσιμα χρόνια. Αυτό, ειδικά για μένα, αποτελεί όχι μόνο προσωπικό στοίχημα, αλλά και οφειλόμενο χρέος απέναντι στην τοπική κοινωνία που με έχει τιμήσει επί σειρά ετών. Η παράταξή μας, ούτως ή άλλως, διαθέτει ήδη πολλά νέα και άξια στελέχη, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, τα οποία αποτελούν πολύτιμη επένδυση για το παρόν και το μέλλον.

Θα ήθελα, κλείνοντας, να ευχαριστήσω από καρδιάς τη δημοτική ομάδα και όλα τα μέλη του συνδυασμού για την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την υποδειγματική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, η οποία άλλωστε θα συνεχιστεί, αφού έχουμε ακόμη να δώσουμε μαζί πολλούς και όμορφους αγώνες. Στη Νατάσα Οικονόμου, που θα καταλάβει την κενούμενη έδρα της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία, την οποία άλλωστε εγγυάται η βαθιά γνώση των θεμάτων, το ήθος και η εργατικότητά της».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει