Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Μαγνησίας για τα γεγονότα στην παρέλαση του Βόλου της 25ης Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κατά την διάρκεια του εορτασμού της εθνικής επετείου στην πόλη μας αδικαιολόγητη ένταση δημιουργήθηκε από την συμπεριφορά ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας σε βάρος απλών πολιτών που απλώς εκφράστηκαν αποδοκιμαστικά για την παρουσία επισήμων στην παρέλαση. Απειλές, σπρωξίματα και γενικότερα στάση που παραπέμπει στις χειρότερες παραδόσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας του μετεμφυλιακού κράτους.

Η ψυχραιμία μελών του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτών που βρέθηκαν κοντά στο χώρο του επεισοδίου, καθώς και η κατευναστική παρέμβαση άλλου ανώτερου στελέχους της τοπικής Αστυνομίας, βοήθησαν στο να αποφευχθούν τα χειρότερα. Τα ερωτηματικά μας όμως παραμένουν.

Είναι δυνατόν να υπάρχουν ανώτερα στελέχη της Αστυνομίας τα οποία με την στάση τους φαίνεται να επιδιώκουν την ένταση; Πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό απορίες και δυσενή σχόλια προκλήθηκαν από την εικόνα αστυνομοκρατίας που κυριαρχούσε στην παραλία πριν και κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Αστυνομικές δυνάμεις είχαν κατακλίσει το χώρο της παρέλασης αλλά και τα γύρω οικοδομικά τετράγωνα. Δύο συμπολίτισσες, μέλη του ΕΠΑΠ Μαγνησίας, που αποδοκίμασαν φραστικά μέρος των επισήμων, προσήχθησαν παρόλο που είχαν στην κατοχή τους ταυτότητες.

Όσο και να προσπαθούν οι κυβερνώντες να αποσοβήσουν τη λαϊκή κατακραυγή φράσσοντας τους χώρους των παρελάσεων ή χρησιμοποιώντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν το λαϊκό αίσθημα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε πολλές πόλεις όλης της χώρας οι παρελάσεις μετατράπηκαν σε πορείες αλληλεγγύης στον Κυπριακό Λαό, αντίθεσης στη μνημονιακή πολιτική και τη συγκυβέρνηση, στο σχέδιο «Αθηνά» κ.α.

Για άλλη μια φορά φάνηκε πως το αγωνιστικό φρόνημα του Ελληνικού Λαού δεν κάμπτεται εύκολα και θα συνεχίζει τον αγώνα του μέχρι να διώξει Τρόικες, Μνημόνια και όλο το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό που καταστρέφει τη χώρα και φτωχοποιεί την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει