Πάνω από 10.000 Βολιώτισσες και Βολιώτες τίμησαν την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου (Video)

ΙΣΧΥΡΕΣ δυνάμεις καταστολής αμαύρωσαν την επέτειο, πνίγοντας το κέντρο της πόλης στα χημικά και δημιουργώντας αναπευστικά προβλήματα και λιποθυμίες σε δεκάδες πολίτες και υπαλλήλους καταστημάτων

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ αγανακτισμένων πολιτών και ανδρών των ΜΑΤ, ζημιές υπέστησαν μόνο 3 τραπεζικά υποκαταστήματα…

Με την συμμετοχή περισσότερων από 10.000 Βολιωτών τιμήθηκε η 38η επέτειος του Πολυτεχνείου και στον Βόλο, στους δρόμους του οποίου πραγματοποιήθηκαν δύο πορείες. Αυτή στην οποία συμμετείχαν φοιτητές και το κίνημα “Δεν Πληρώνω”, οι οποίοι συναντήθηκαν από νωρίς στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με πορεία κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, αλλά και μέλη του συλλόγου εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ και λοιπά Σωματεία, Συνδικαλιστικοί φορείς και απλοί πολίτες και αυτή του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Και οι δύο πορείες κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κάποια στιγμή ενώθηκαν μεταξύ τους, για να καταλήξουν έξω από τα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, όπου και ξεκίνησαν οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.

Είχαν προηγηθεί συμβολικές επιθέσεις στις τραπεζικά υποκαταστήματα των Κύπρου και Proton στην Ιάσονος, αλλά και EuroBank στην Δημητριάδος, όταν οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν στις ρίψεις αντικειμένων εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, πνίγοντας κυριολεκτικά το κέντρο της πόλης στα χημικά. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα τα πάντα θύμιζαν πεδίο μάχης.

Οι δυνάμεις καταστολής κατάφεραν να σπάσουν την πορεία, αφού τα αναπνευστικά προβλήματα οδήγησαν σε δεκάδες λιποθυμίες πολιτών και υπαλλήλων των ανοιχτών καταστημάτων, τα οποία έδωσαν στέγη σε ανήμπορους να αναπνεύσουν πολίτες.

Ο έλεγχος χάθηκε και μικρές ομάδες εμφανίζονταν από το πουθενά και συγκρούονταν σε όλο το μέτωπο του κέντρου της πόλης, από το Δημαρχείο μέχρι το Πανεπιστήμιο, με τις διάσκορπες διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες ανταπαντούσαν κάνοντας υπερβολική χρήση χημικών ουσιών.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ μεγάλο μέρος της πορείας βρήκε άσυλο στο Πανεπιστήμιο, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει