ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κάθε μέρα που περνά στη μαρτυρική Γάζα διευρύνεται το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από τη φονική μηχανή του ισραηλινού κράτους. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 700 (ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά) και οι τραυματίες σύμφωνα με τελευταία στοιχεία ξεπερνούν τους 4.500. Επίσης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των Υπηρεσιών του ΟΗΕ, στα καταφύγια που διαθέτει στην περιοχή έχουν καταφύγει ως τώρα πάνω από 120.000 Παλαιστίνιοι, ενώ ακόμα και αυτά τα καταφύγια έχουν γίνει στόχος των ισραηλινών βομβών. Στόχοι γίνονται επίσης όλες οι στοιχειώδεις υποδομές ύδρευσης, ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα η ζωή να γίνεται αβίωτη.

Το δολοφονικό χέρι του Ισραηλινού στρατού εκτελεί τα συμβόλαια των πολυεθνικών που θέλουν να κρατάνε στον έλεγχό τους τούς δρόμους της ενέργειας, τις αγορές και που παίζουν τα γεωπολιτικά παιχνίδια στο διεθνή ανταγωνισμό τους πάνω στο αίμα των λαών. Κανένας εργάτης και καμία εργάτρια δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι η σφαγή στην Παλαιστίνη γίνεται για τα κέρδη των μονοπωλίων, όπως για τα ίδια κέρδη τσακίζονται δικαιώματα, παίρνονται πίσω κατακτήσεις, αλλά και ετοιμάζονται και νέες εστίες πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή μας. Αυτό που μας ενώνει με τον Παλαιστινιακό λαό είναι ότι έχουμε τον ίδιο εχθρό: τον ιμπεριαλισμό, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις τους, αλλά και τις διεθνείς οργανώσεις τους όπως η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ.

Είναι προκλητικοί οι ιμπεριαλιστές. Ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Ρον Ντέρμερ, πριν λίγες μέρες δήλωσε ότι «οι Ισραηλινοί στρατιώτες δικαιούνται το Νόμπελ Ειρήνης για την απίστευτη αυτοσυγκράτηση που έχουν επιδείξει στον αγώνα κατά της “Χαμάς”». Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και στην πρόταση να ξεκινήσει διεθνή έρευνα για «όλες τις παραβιάσεις» που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επέμβασης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, καταψήφισε ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, ενώ οι εκπρόσωποι και των 17 χωρών της Ε.Ε. που συμμετέχουν στο Συμβούλιο ψήφισαν λευκό! Γίνεται για άλλη μια φορά ολοφάνερο ότι οι λαοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από τον ΟΗΕ, τα διεθνή δικαστήρια. Το αντίθετο. Ο μόνος δρόμος για τους λαούς είναι με κάθε τρόπο να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους απέναντι στα μονοπώλια και τους μηχανισμούς τους. Απέναντι στις διεθνείς οργανώσεις τους. Και μαζί να δυναμώσουν το βασικό τους όπλο: την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για τη σφαγή στην Παλαιστίνη. Το προηγούμενο διάστημα με τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ εκπαίδευε τους δολοφόνους της Γάζας. Εν γνώσει της προώθησε την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος των φονιάδων. Όπως κυνικά ομολογούν κυβερνητικά στελέχη, στόχος είναι να ευνοηθούν τα ελληνικά μονοπώλια από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Δηλαδή να πιουν και οι έλληνες καπιταλιστές από το αίμα των λαών της περιοχής. Επικίνδυνα παιχνίδια όμως παίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση που από τη μια καταδικάζει φραστικά, αλλά από την άλλη δεν αρνείται την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ για τους ίδιους λόγους. Μόλις πριν 2 χρόνια, το 2012, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντιόταν με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρεζ κεκλεισμένων των θυρών στην Αθήνα. Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε κουβέντα για τις προκλητικές δηλώσεις από την Ε.Ε., τις ΗΠΑ, τον ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ που εξισώνουν θύτες και θύματα. Αντίθετα, συνεχίζουν και δίνουν όρκους πίστης σε αυτούς τους οργανισμούς.

Το εργατικό κίνημα της χώρας μας δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στο αποτρόπαιο έγκλημα που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Παλαιστίνη, με τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας από τα στρατεύματα του Ισραήλ. Κάθε εργαζόμενος, κάθε νέος πρέπει με κάθε τρόπο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης, να καταδικάσουν τις επιθέσεις, να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε συνεργασία με το Ισραήλ. Τα σωματεία, οι σύλλογοι πρέπει να μπουν μπροστά σε αυτόν τον αγώνα.

Τα σωματεία που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου καλούμε όλο το λαό του Βόλου να συμμετάσχει στην εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Ιουλίου, στις 8:30 το απόγευμα στην παραλία, έξω από το κτίριο Παπαστράτου, στο άγαλμα. Θα προβληθεί η ταινία «Βαλς με τον Μπασίρ». Η εκδήλωση αυτή θέλουμε να συνοδευτεί από την έκφραση της έμπρακτης αλληλεγγύης με τη συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού και μηνύματα συμπαράστασης τα οποία θα παραδοθούν στην πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα.

Για το λόγο αυτό απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους Βολιώτες να συμβάλλουν με τη συγκέντρωση ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού (γάζες, μπεταντίν, διάφορα φάρμακα που μπορεί να έχουμε στο σπίτι, άλλα ιατρικά υλικά) για να σταλούν στην Παλαιστίνη. Επίσης καλούμε και σε συγκέντρωση μηνυμάτων συμπαράστασης από κάθε εργαζόμενο, νέο, συνταξιούχο, που μπορεί να είναι μικρές επιστολές στα αγγλικά, ζωγραφιές από παιδιά και γενικότερα μηνύματα αλληλεγγύης, για να στείλουμε από τον Βόλο το κουράγιο και την συμπαράστασή μας στον παλαιστινιακό λαό. Η συγκέντρωση του υλικού θα γίνει την Δευτέρα 28 Ιουλίου από τις 10:00- 13:00 και από τις 18:00 – 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Και την Τρίτη από τις 19:00 στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με την προβολή της ταινίας «Βαλς με τον Μπασίρ» στην παραλία στο άγαλμα.

Τέλος καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της επίθεσης του Ισραήλ, καταγγελίας της πολιτικής των ίσων αποστάσεων και απαίτησης από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα κάθε συνεργασία με το κράτος των δολοφόνων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει