ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗΣ: «Ενότητα και σθεναρή υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης μας»

Σε δηλώσεις ενότητας των πολιτών, των φορέων και των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης, για το καλό του τόπου, προέβη σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης μέσω ανακοίνωσης που σας δημοσιεύει το e-Volos.gr

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του…

«Στην τοπική κοινωνία του Βόλου έχει συσσωρευθεί «εκρηκτική ύλη»

«Όλοι, προφανώς, έχουμε την πολιτική και ιδεολογική μας ταυτότητα. Μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε ότι κοινός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα του Βόλου και της Μαγνησίας. Αυτό ισχύει, πολύ περισσότερο, για τη Δημοτική Αρχή, η οποία δεν πρόκειται ποτέ να απαλλοτριώσει την πολιτική και θεσμική αυτονομία της από την κυβέρνηση και τα κόμματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης στην πολιτική του παρέμβαση στην αρχή της χθεσινής ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το Ρυθμιστικό, χαιρετίζοντας τη συμμετοχή όλων των βουλευτών του Νομού, του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου Αλμυρού, του ΤΕΕ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και άλλων φορέων.

«Πρόσφατα βρεθήκαμε όλοι μαζί για την ΚΟΝΤΙ», τόνισε ο Π.Σκοτινιώτης. «Έχοντας ζήσει και την οδυνηρή εμπειρία στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο Βόλος δεν αντέχει άλλη ανεργία. Ότι η τοπική οικονομία χρειάζεται αναπτυξιακή επανεκκίνηση».

«Πριν, βρεθήκαμε όλοι μαζί για να υπερασπιστούμε μια από τις ιστορικές ομάδες της πόλης μας, τον Ολυμπιακό, από τον κίνδυνο αφανισμού, διατυπώνοντας εντελώς ξεκάθαρες θέσεις και διαχωρίζοντας πλήρως την ομάδα του Ολυμπιακού από την εξωαγωνιστική δραστηριότητα παραγόντων της ΠΑΕ, η οποία ελέγχεται από την ποινική δικαιοσύνη», συνέχισε ο Δήμαρχος Βόλου. «Για τη στάση μας αυτή τόσο εγώ ως Δήμαρχος, όσο και βουλευτές του Νομού, έχουμε υποστεί μια χυδαία, θα μπορούσα να πω κανιβαλική, επίθεση από κάποιους δημοσιογράφους κεντρικών ΜΜΕ, που τη θεωρούμε εν πολλοίς κατευθυνόμενη. Υπάρχουν, μάλιστα, περιπτώσεις όπου ο υπερβάλλων ζήλος κάποιων θλιβερών γραφίδων έφθασε μέχρι του σημείου να αναφέρονται με περιφρονητικό τρόπο ακόμη και στο πολιτιστικό επίπεδο των κατοίκων του Βόλου(!)».

«Πιο πριν», συνέχισε ο Π.Σκοτινιώτης, «βρεθήκαμε όλοι μαζί για να διαμαρτυρηθούμε για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων και για να διεκδικήσουμε ένα πρόγραμμα έργων και δράσεων που θα μπορούσαν, σε κάποιο έστω βαθμό, να αντισταθμίσουν τις σοβαρές συνέπειες από την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων».

«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα. Κι αυτό που πρέπει κυρίως να βγει από τη σημερινή συνεδρίαση, είναι το μήνυμα της ενότητας, της αγωνιστικότητας και της σθεναρής υπεράσπισης των πραγματικών συμφερόντων της πόλης μας», υπογράμμισε με έμφαση ο Δήμαρχος Βόλου. Και συνέχισε, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τόσο για τους ιδιαίτερους τοπικούς, όσο και για τους γενικότερους λόγους, στην τοπική κοινωνία του Βόλου έχει συσσωρευθεί «εκρηκτική ύλη». Η κυβέρνηση θα κάνει μεγάλο λάθος αν αγνοήσει αυτή την πραγματικότητα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει