Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο του Βόλου για τους συμβασιούχους

Εύη Καρυδάκη: Αυτό είναι το σύστημα που υπηρετούν πιστά: απαγορεύει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν πάνω από 8 μήνες, χτυπά αλύπητα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

«Μαζική και μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας στο Δημαρχείο του Βόλου, ταξικά σωματεία και φορείς καθώς και εργαζόμενοι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, ενάντια στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα», σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

«Οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων και αρκετοί συμβασιούχοι συνάδελφοι, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Θεοδώρου, όπου απαίτησαν να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος συμβασιούχος από τους 82 περίπου συμβασιούχους που δουλεύουν αυτή την στιγμή στο Δήμο Βόλου. Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου ΟΤΑ κατήγγειλαν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία από κοινού με το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό και απαίτησαν από την Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στην υπογραφή των απολύσεων των συναδέλφων. «Αυτό είναι το σύστημα που υπηρετούν πιστά: απαγορεύει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν πάνω από 8 μήνες, χτυπά αλύπητα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά», δήλωσε η Εύη Καρυδάκη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΟΤΑ.

Με το καλημέρα της συμφωνίας για την 2η αξιολόγηση η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες εργαζόμενους δίνοντας μποναμά στους επιχειρηματικούς ομίλους την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου και των νεκροταφείων.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μας έπιασαν στον ύπνο. Με τον αγώνα μας θα τους χαλάσουμε και τους σχεδιασμούς τους και την πολιτική τους. Κανένας δεν θα παίξει με το μεροκάματό μας, με την αξιοπρέπεια τη δικιά μας και των οικογενειών μας!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα να φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε γενικό ξεσηκωμό και σε συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν, όπως και στην 24ωρη απεργία που θα γίνει την Πέμπτη 22 Ιούνη όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους, ενώ παράλληλα καλούν το σύνολο των εργαζομένων, γυναικών, νέων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων να στηρίξουν τον αγώνα των συναδέλφων ενάντια στις απολύσεις.

Όλοι για έναν και ένας για όλους!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει