Παρεμβάσεις συντήρησης στα σιντριβάνια του Βόλου

Τί επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Λαμπρινίδης…

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των σιντριβανιών στις πλατείες της πόλης, ξεκίνησαν από συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βόλου με σκοπό, το επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα την περίοδο υψηλών θερμοκρασιών που διανύουμε, να αποτελέσουν μικρές οάσεις δροσιάς και συνάθροισης των πολιτών στις γειτονιές.

Συγκεκριμένα, λειτουργούν ήδη τα σιντριβάνια στις πλατείες των Παλαιών, της Χιλιαδούς και της Καλλιθέας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευών στους μηχανισμούς λειτουργίας, στις αντλίες και στα φίλτρα καθαρισμού, ενώ έγινε και καθαρισμός των ίδιων των σιντριβανιών.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν αντίστοιχες παρεμβάσεις στα σιντριβάνια της πλατείας Χρυσοχοϊδη και της πλατείας Ελευθερίας, όπου απαιτείται προμήθεια νέων αντλιών, καθώς και στο σιντριβάνι της πλατείας Αγίων Αναργύρων στο οποίο επίκειται καθαρισμός και επαναλειτουργία.

«Αξίζει να τονιστεί το υψηλό κόστος της προμήθειας των απαιτούμενων υλικών καθώς και το αντίστοιχο της συντήρησης», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδης, απευθύνοντας έκκληση προς τους δημότες να υπάρξει ευαισθητοποίηση ως προς την καθαριότητα και την προστασία των χώρων, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά το επόμενο διάστημα.

Ο Δήμος έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία προμήθειας των απαιτούμενων υλικών και μηχανισμών έτσι ώστε να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα σιντριβάνια στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι απαραίττητες εργασίες. Ωστόσο, υπάρχουν και τρία σιντριβάνια τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα και υπέρογκο κόστος επανακατασκευής, γεγονός που αποκλείει την επαναλειτουργία τους το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για το σιντριβάνι μπροστά από το Δημαρχείο και τα προβλήματα λειτουργίας που παρουσιάζει λόγω των παρακείμενων δέντρων, το σιντριβάνι στη Νέα Δημητριάδα στο οποίο έχει επέλθει κατάρρευση όλου του συστήματος αποχέτευσης και το σιντριβάνι μπροστά από το ΚΤΕΛ, στο οποίο έχει υποστεί ολοκληρωτική ζημιά το μοτέρ.

Επιπροσθέτως, το σιντριβάνι της πλατείας Ευαγγελίστριας θα επανακατασκευαστεί πλήρως όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης του χώρου, και θα δημιουργηθεί νέο στη ίδια ακριβώς θέση με το παλιό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει