Περιοδεία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού στα εν εξελίξει έργα της Σκιάθου

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ των ολιγοήμερων διακοπών του στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Σχεδόν σε ολόκληρη τη Σκιάθο περιόδευσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όπου και βρίσκεται εκεί για ολιγοήμερες διακοπές, χωρίς στιγμή όμως όπως φαίνεται να εφησυχάζει.

Η περιοδεία του ξεκίνησε με επίσκεψη στις περιοχές που έχουν ανάγκη τα Αντιπλημμυρικά έργα, όπως οι περιοχές «Κουκουναριές», «Αχλαδιές», «Aγία Παρασκευή» και «Τρούλος». Ο κ. Αγοραστός τόνισε πως η μελέτη γι’αυτό το έργο πνοής, όπως το χαρακτήρισε, έχει ολοκληρωθεί και η Περιφέρεια περιμένει την οριοθέτηση των ρεμάτων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ασκώντας ταυτόχρονα πιέσεις για επίσπευση των διαδικασιών.

Συνέχισε με επίσκεψη στο Αεροδρόμιο, όπου εδώ και χρόνια εργαζόμενοι και κάτοικοι ζητούν επέκταση του αεροδιάδρομου και του χώρου στάθμευσης. Ο κ. Αγοραστός είχε καλά νέα για εργαζόμενους και πολίτες, αφού τους ανακοίνωσε πως ήδη έχουν ξεκινήσει από τη πλευρά της Περιφέρειας οι απαιτούμενες ενέργειες και πως σύντομα, πιθανόν μέσα στο Φθινόπωρο, θα δοθεί τέλος σε αυτό το χρόνιο αίτημά τους.

Η περιοδεία του συνεχίστηκε με επισκέψεις στο λιμάνι, στο κέντρο υγείας ,στο 3ο Νηπιαγωγείο Σκιάθου, στο ΚΤΕΟ, αλλά και στην ερειπωμένη περιοχή «Ξενία».

Συγκεκριμένα στο λιμάνι ανακοίνωσε στους αρμόδιους πως το master plan έχει ολοκληρωθεί και μέσα στο Φθινόπωρο θα οριστεί ο ανάδοχος. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο leader αλιείας, το οποίο διεκδικεί επίμονα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Καλά τα νέα όμως και για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου αφού σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός, σύντομα οι νέοι χώρου του Κέντρου Υγείας θα είναι πραγματικότητα, καθώς το συγκεκριμένο έργο ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι κατάλληλες ενέργειες για τη στελέχωσή του ένα θέμα στο όποιο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα η Περιφέρεια, έτσι όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του.

Για το 3 Νηπιαγωγείο Σκιάθου, σημείωσε πως το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, βρίσκεται προς δημοπράτηση και όλα βαίνουν καλώς. Να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα έργο ύψους 852.000 ευρώ.

Ο Κ.Αγοραστός δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και την ερειπωμένη περιοχή
«Ξενία» , όπου εδώ και χρόνια γίνονται κάποιες προσπάθειες αξιοποίησης της. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε πως άμεσα θα προχωρήσει σε διαγωνισμό, ώστε να αναπτυχθεί η συγκεκριμένη περιοχή και να αποτελέσει και αυτή μέρος της Τουριστικής προβολής του Νησιού.

Μιλώντας με κατοίκους της περιοχής δέχτηκε συγχαρητήρια, δημιουργώντας αισθήματα ενθουσιασμού και απορίας παράλληλα όταν τους μίλησε για τα σχέδια του σχετικά με τον Καταδυτικό Τουρισμό. Συγχαρητήρια δέχτηκε επίσης κατά την επίσκεψη του στην κινητή μονάδα ΚΤΕΟ που μετά από αίτημα των κατοίκων και δράση της Περιφέρειας λειτουργεί στη Σκιάθο εδώ και 35 μέρες εξυπηρετώντας τους πολίτες, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, του ζητήθηκε από τους νέους του νησιού να προχωρήσει σε κάποιες παεμβάσεις που αφορούν το Γυμναστήριο της Σκιάθου,κάτι στο οποίο ο Περιφερειάρχης απάντησε θετικά, ενώ δεσμεύτηκε να κάνει ότι παιρνά από το χέρι του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 90% των προεκλογικών δεσμεύσεων του κ.Αγοραστού για το νησί του Παπαδιαμάντη ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, κάτι που παρατήρησαν οι ίδιοι οι κάτοικοι, ενώ ο ίδιος απαντώντας στη παρατήρησή τους σημείωσε «Συνεχίζουμε όλοι μαζί, με συνεργασία και συνέργεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για το κοινό όφελος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει